Af Jeppe Pedersen - 21/08-17 15:29

Forbrugerrådet advarer: Lad være med at købe flybilletter fra dette selskabForbrugerrådet advarer: Lad være med at købe flybilletter fra dette selskab

Det tyske flyselskab AirBerlin fortsætter med at sende tilbud ud til rejselystne danskere på trods af, at de er gået i betalingsstandsning. Det undrer direktør i Forbrugerrådet Tænk, der advarer danskere om at bruge AirBerlin.

storybild

Airberlin sender stadig bunker af tilbud ud til danskere.

Det skriver TV 2.

Tirsdag meddelte AirBerlin i en pressemeddelelse, at de var gået i betalingsstandsing. Den tyske regeringen har dog bevilliget et lån på 150 millioner euro (1,1 milliarder kroner red.), for at holde dem kørende.

Men går man inde på Airberlin.com, dukker der stadig stribevis af tilbud op på flyafgange rundt i hele verden.

Nu advarer vicedirektøren i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, danskere mod at købe billetter fra selskabet.

»I den nuværende situation fraråder vi de danske forbrugere at købe flybilletter med Air Berlin. Selskabet er i betalingsstandsning, så der er overhængende risiko for en snarlig konkurs. Indtil der er yderligere afklaring på situationen i Air Berlin, vil vi ikke anbefale danskerne at købe flybilletter gennem selskabet,« siger han til TV 2.

Han siger dog, at der ikke er noget ulovligt ved det, så man skal ikke være nervøs, hvis man har købt billetter gennem selskabet.

TV 2 har samtidig talt med Ole Kirchert Christensen, der er redaktør på branchesitet Check-in.dk. Han fortæller, at flyselskabet blot forsøger at skæppe nogle penge i kassen til at dække deres store underskud.

Hvis man død og pine skal løbe billetter gennem Airberlin, anbefaler han, blot at købe tre måneder frem, da ingen ved, hvor selskabet er om et halvt år.

Skulle du være så uheldig at have købt nogle billetter gennem AirBerlin, og at selskabet går konkurs, så dækker rejsegarantien stadig for dine omkostninger. Du skal blot betale 1.000 kr. i selvrisiko.

 

 

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx