Af - 11/04-16 07:10; Opdateret: 11/04-16 07:30

Utroligt: Tre strandede mænd staver 'hjælp' i sandet og bliver reddetUtroligt: Tre strandede mænd staver 'hjælp' i sandet og bliver reddet

Det er som taget ud af en Hollywood-film, men ikke desto mindre, er det fra den virkelige verden.

ABC news hørte også om sagen, og har lavet et ganske underholdende indslag om det.

Det lyder som noget fra Castaway eller Robinson Crusoe, men nu ser det ud til, at tricket rent faktisk fungerer i virkeligheden.

Redningsfolk er klar hvis kæntret fartøj lækker olie
Redningsfolk er klar hvis kæntret fartøj lækker olie

Tre nødlidende mænd havde ikke andet valg end at svømme næsten 3,5 kilometer, da deres båd kæntrede tirsdag, skriver Washington Post.

27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst
27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst

De tre mænd reddede sig i land på den lille bitte afsides ø Fanadik i Micronesien, flere hundrede kilometer nord for Papua Ny Guinea. Ifølge ABC news var øen tidligere beboet men nu forladt, så selv om der var flere små fiskerhytter, var der ingen telefoner eller internet, de kunne kalde efter hjælp med. I sikkerhed på øen samlede mændene derfor i stedet palmeblade sammen, og arrangerede dem nøje på stranden så de stavede 'H.E.L.P' [hjælp, red.].

Sådan så det ud fra det amerikanske flåde-fly der opdagede de tre mænd.

Denne genistreg skulle vise sig at blive deres redning, for det var sådan et eftersøgningsfly fra den amerikanske flåde opdagede de tre sejlere.

Stærkt nedkølet kajakroer blev reddet ved Bornholm
Stærkt nedkølet kajakroer blev reddet ved Bornholm

De tre mænd blev meldt savnet omkring middagstid tirsdag, og herefter anmodede kystvagten øjeblikkeligt flåden om assistance til at eftersøge, det område de forsvandt fra. To fragtskibe hjalp ved samlet at søge i 17 timer.

Det flåde-fly der i sidste ende opdagede mændene, fløj afsted torsdag klokken seks om morgenen, og efter knap to timer, var de tre mænd fundet - ved hjælp af deres egen snarrådighed.

Færge forliser i Filippinerne: 36 meldes omkommet
Færge forliser i Filippinerne: 36 meldes omkommet

Mændende blev herefter hentet af en lokal båd, der sejlede dem til den nærmeste større ø, hvor de blev indlagt på hospitalet. Alle havde det fint, og var ikke kommet noget til.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx