Af Lars Dinesen - 22/09-15 22:25

DF om EU-fordeling: Pistol-diplomati for fulde gardinerDF om EU-fordeling: Pistol-diplomati for fulde gardiner

Fire lande ønsker ikke at tage del i EU's fordeling af 120.000 flygtninge, men aftalen blev stemt igennem.

storybild

Migranter og flygtninge går i land ved den græske ø Lesbos. (Billede: Polfoto/AP/Petros Giannakouris)

Det er med pistolmundingen for p

Norge vil bidrage til europæisk fordeling af migranter
Norge vil bidrage til europæisk fordeling af migranter
anden, at nogle lande tager del i fordelingen af de 120.000 flygtninge, som EU's justits- og indenrigsministre blev delvist enige om tirsdag aften i Bruxelles.

Det mener Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen.

- Det er pistol-diplomati udfoldet for fulde gardiner fra EU's side. Uanset, at nogle lande synes, det er en dårlig idé, og Finland undlod at stemme, så har man ført det igennem, siger han.

Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien og Ungarn stemte tirsdag imod beslutningen, mens Finland undlod at stemme, da fordelingen af de 120.000 flygtninge blev besluttet.

Ekspert: Tvungen aftale skaber splittelse i EU
Ekspert: Tvungen aftale skaber splittelse i EU

Danmark har frivilligt forpligtet sig til at tage imod 1000 flygtninge, da vi på grund af retsforbeholdet står uden for den fælles fordeling.

- Det er en advarsel til danskerne om, hvad der sker, hvis man stemmer ja 3. december.

- Så kan vi komme i en situation, hvor regeringen bliver presset til at gå med i det her. Så kan man efterfølgende blive stemt ned, som vi ser Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien og Ungarn gjorde, siger Kenneth Kristensen.

Danskerne skal til afstemning om retsforbeholdet 3. december, hvilket de EU-positive partier i Folketinget har besluttet.

Formålet er at få omdannet retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Sker det, kan politikerne fremover vælge at gå med i samarbejdet uden at spørge danskerne.

EU vedtager at fordele 120.000 flygtninge i Europa
EU vedtager at fordele 120.000 flygtninge i Europa

Det kræver dog enighed blandt ja-partierne på Christiansborg, har partierne aftalt, men Dansk Folkeparti frygter, at man ikke kan stole på ja-partierne.

- Det har man ikke kunnet tidligere. Ja-partierne er altid kommet med dommedagstrusler og andet, når vi er gået til afstemninger, siger han.

Spørgsmål: Kan du komme med et konkret eksempel på det?

- Lad os tage afstemningen om euroen. Der sagde partierne, at vi ville ryge ned i en økonomisk ruin, hvis vi valgte at stå udenfor. Det er som bekendt ikke sket, der er ingen grund til at stole på det, ja-partierne siger, siger han.

DF fastholder: Terrorister er måske kommet til Danmark
DF fastholder: Terrorister er måske kommet til Danmark

Spørgsmål: Men det var vel nærmere en spådom?

- Ja, jeg ved heller ikke, om dette er et løfte eller en spådom. For mit vedkommende stoler jeg ikke på dem. Det, at Inger Støjberg for fjorten dage siden sagde nul, nul, nul, hvorefter statsministeren kom og sagde, at vi tog 1000. Det viser, at man ikke kan stole på dem, siger han.

Spørgsmål: Men kan man ikke sige, at virkeligheden har overhalet Danmark med 12.500 flygtninge og migranter?

- Jo, men så kan man lige så vel sige, at virkeligheden overhaler Danmark i forhold til det løfte, man giver borgerne før 3. december, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx