Af - 21/09-15 09:24

Kendt feminist : Kvinder kan selv være skyld i voldtægtKendt feminist : Kvinder kan selv være skyld i voldtægt

Det er urealistisk, at piger tror, de kan drikke som mænd og stadig være sikre mod seksuelle overgreb, hvis man spørger feminist Susan Brownmiller.

storybild

Den amerikanske feminist Susan Brownmiller mener, at kvinder selv har en stor del af ansvaret for ikke at blive udsat for seksuelle overgreb. (Billede: Polfoto)

”De (red. kvinder) accepterer ikke det faktum, at der er rovdyr derude og at alle kvinder bliver nødt til tage særlige forholdsregler.”

Sådan siger den amerikanske feminist Susan Brownmiller i et interview med det amerikanske magasin The Cut.

Her fortæller hun, at piger er ansvarlige for ikke at bringe sig selv i en farlig position, når det handler om seksuelle krænkelser.

Det er lidt for sent, efter I begge er nøgne, at sige 'Jeg vil ikke'. Susan Brownmiller.

I følge Susan Brownmiller er det et problem, at piger i dag tænker, at de kan drikke så meget som de vil, fordi de er på lige fod med fyre.

Hvilket er vanvittigt, fordi de kan ikke drikke så meget som fyre, siger feministen.

- Mine følelser i forhold til unge kvinder, fanget i sex-situationer som de ikke har lyst til, er: 'Så du ikke advarselstegnene?' Hvem regner du med skal tage kampen for dig?' Det er lidt for sent, efter I begge er nøgne, at sige 'Jeg vil ikke', siger Susan Brownmiller.

Ingen erstatning til voldtægtsofre efter 72 timer
Ingen erstatning til voldtægtsofre efter 72 timer

Susan Brownmiller mener, at man burde have mere fokus på den mest udsatte gruppe af voldtægtsofre, frem for gruppen af unge gymnasiepiger der bliver udsat for seksuelle krænkelser.

- Også, de (red. kollegie piger) er ikke de vigtigste mål for voldtægtsforbrydere. Unge kvinder og alle kvinder i boligprojekter og ghettoer er stadig i langt større fare end kollegie piger.

TV: Lady Gaga udsender musikvideo, der viser voldtægt
TV: Lady Gaga udsender musikvideo, der viser voldtægt

13-årig anmeldte voldtægt - politiet afviser forbrydelse
13-årig anmeldte voldtægt - politiet afviser forbrydelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx