Af Ritzau - 04/05-16 13:16

Helikoptere skal kontrolleres efter ulykke i TurøyHelikoptere skal kontrolleres efter ulykke i Turøy

Tirsdag kom det frem, at helikopterulykken ved Turøy skyldtes en teknisk og ikke en menneskelig fejl.

storybild

Redningspatrulje ud for Turøy, hvor en helikopter med 13 om bord styrtede ned i sidste uge. Alle 13 blev dræbt. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Ntb Scanpix)

Helikopterproducenten Airbus og det europæiske luftfartstilsyn EASA vil nu have alle helikoptere, der er af samme mærke som den, der styrtede ned ved Turøy i Norge, kontrolleret for tekniske fejl.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB onsdag.

Udmeldingen er kommet, efter at Havarikommissionen tirsdag har meldt ud, at helikopterulykken ved Turøy skyldtes en teknisk og ikke en menneskelig fejl.

I norsk presse har der hele tiden været fokus på, at helikopterens hovedrotor øjensynligt løsnede sig og faldt af, hvorefter helikopteren styrtede.

Det blev tirsdag bekræftet af den norske havarikommission.

- Som det er blevet oplyst, så faldt rotoren af helikopteren forud for styrtet og havnede i havet, sagde direktør Kåre Halvorsen fra Havarikommisjonen, som holdt pressekonference tirsdag.

Airbus har nu kontaktet alle ejere af den pågældende helikoptertype for at få kontrolleret helikopterne for fejl. Det er især helikopternes hovedrotor, der skal kontrolleres, og det europæiske luftfartstilsyn har krævet også at få hovedgearkassen inspiceret.

Det kostede alle 13 ombordværende livet, da helikopteren 29. april styrtede ned i Turøy vest for Bergen i Norge. Ofrene var i alderen 32 til 60 år.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx