Af Ritzau - 26/04-17 16:59

Franske dommere rykker nærmere granskning af Le PenFranske dommere rykker nærmere granskning af Le Pen

11 dage inden det franske præsidentvalg tager EU-Parlamentet et skridt i retning af efterforskning af Le Pen.

storybild

Marine Le Pen er medlem af EU-Parlamentet - og så er hun en af de to kandidater, franskmændene kan stemme på ved den afgørende runde af præsidentvalget 7. maj. Nu overvejer et udvalg i EU-Parlamentet at imødekomme franske dommeres anmodning om at ophæve Le Pens immunitet, så hun kan efterforskes for muligt misbrug af EU-midler. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Christian Hartmann)

EU-Parlamentet har onsdag indledt en proces for at ophæve Marine Le Pens parlamentariske immunitet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Le Pen, der foruden at være medlem af EU-Parlamentet, er fransk præsidentkandidat, er under anklage for at have misbrugt EU-midler til at have lønnet ansatte i sit parti i Frankrig, Front National.

Franske dommere har bedt EU-Parlamentet ophæve Le Pens immunitet, så hun kan blive efterforsket for det mulige misbrug af midler.

Dommernes anmodning er modtaget og sendt til behandling i EU-Parlamentets retsudvalg, oplyser formanden for udvalget onsdag.

Sagen kommer på et ubelejligt tidspunkt for Le Pen. Om 11 dage er hun en af de to kandidater, som vælgerne kan stemme på ved anden og afgørende runde af præsidentvalget i Frankrig.

Den franske højreleder er under mistanke af EU's antisvindelenhed, Olaf, for at have brugt penge fra EU-Parlamentet til at betale sin livvagt.

Le Pen beskyldes også for at have indgået en lignende kontrakt med Catherine Griset, der er hendes stabschef.

Marine Le Pen har hidtil afvist at afgive forklaring i sagen med henvisning til, at hun nyder parlamentarisk immunitet som medlem af EU-Parlamentet.

Le Pens immunitet er tidligere blevet ophævet i forbindelse med en anden sag, hvor hun efterforskes for at have delt voldelige billeder på sociale medier.

Den franske præsidentkandidat har delt billeder, hvor Islamisk Stat halshugger den amerikanske journalist James Foley.

Det har hun angiveligt gjort for at udtrykke sin afsky for Islamisk Stat. Men delingen er faldet forældrene til den afdøde journalist for brystet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Tabte 181 milliarder kroner på én...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx