31/07-17 19:58; Opdateret: 31/07-17 20:55

Virtuelle indbrudstyve lækker Game of Thrones-afsnitVirtuelle indbrudstyve lækker Game of Thrones-afsnit

Indholdet af et ikke udsendt afsnit af "Game of Thrones" er tilsyneladende tilgængeligt på internettet.

storybild

Fans af den prisbelønnede serie Game of Thrones skal måske være på vagt for afslørende detaljer fra det kommende afsnit, der endnu ikke er offentliggjort. Streamingtjenesten bag, HBO, er blevet udsat for et virtuelt indbrud. Reuters/Mike Blake

New York. Streamingtjenesten HBO har haft besøg af virtuelle indbrudstyve, som hævder at have stjålet for 1,5 terabyte data.

Dele af det er ifølge underholdningsmediet Entertaiment Weekly lagt tilgængeligt på nettet, og der er interessante sager i blandt, hvis man ikke kan vente på næste afsnit af serien "Game of Thrones".

Indtil videre er afsnit, der har deres premiere til gode, fra HBO-serierne "Ballers" og "Room 104" lagt online.

Desuden er der "skriftligt materiale", der tilsyneladende stammer fra fjerde afsnit af syvende sæson af "Game of Thrones". Hackerne har ifølge Entertainment Weekly lovet at mere er på vej.

På HBOs hjemmeside fik abonnenter mandag adgang til det tredje afsnit af den sæson.

Ifølge nyhedsbureauet AP bekræfter HBO, at der er sket en "cyber-hændelse". I en intern mail har direktør Richard Pryor skrevet, at "fortrolige informationer" er blevet stjålet.

Jeff Cusson, der er talsmand for HBO, afviser overfor AP at oplyse, hvilke serier der er tale om.

Han oplyser dog, at streamingtjenesten samarbejder med et privat it-sikkerhedsfirma og amerikanske myndigheder for at efterforske tyveriet.

Det er ikke første gang, at hackere stjæler og frigiver serier fra streamingtjenester, før de bliver offentliggjort.

I april oplevede HBOs konkurrent Netflix, at deres nye sæson af serien "Orange Is the New Black" lå tilgængeligt, før tjenesten havde tiltænkt det.

Tidligere har HBO selv oplevet, at afsnit fra den femte sæson af Game of Thrones blev lækket før premiere. Den gang havde sæsonens første afsnit haft premiere, da de næste tre lå uautoriseret på nettet.

Dengang var de skyldige, blandt de personer som havde fået afsnittene på forhånd mod løfte om ikke at videregive handlingen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx