Af - 28/04-15 21:07

Babyer bruger smartphones, før de kan gåBabyer bruger smartphones, før de kan gå

Over hver tredje baby benytter smartphones eller tablets, før de kan gå eller snakke. Det kan hæmme spædbørnene, vurderer ‘kidsandmedia’, som rådgiver om mediebrug.

Bildstrecke im Grossformat »

Sut, rangle og mobiltelefon.

Mere end hver tredje baby helt ned til seks måneder leger med mobile enheder i op til 30 minutter om dagen, viser et nyt studie fra ‘American Academy of Pediatrics’ (AAP).

LÆS OGSÅ: TV: Ekstrem test - kan man koge sin smartphone?

Sundhedsekspert Hilda Kabali, der er studiets hovedforfatter, er overrasket, men opgørelsen kommer ikke bag på den danske organisation ‘kidsandmedia dk’.

Jeg tror desværre, at rigtig mange forældre har iPads og andet i barnevognene, siger Mikael Laursen, fungerende projektleder ved organisationen ‘kidsandmedia dk’, som rådgiver forældre om børns mediebrug.

LÆS OGSÅ: Endelig: Sådan fungerer 'de tre prikker' i din online-chat

Han mener, at det handler om at finde den gyldne middelvej, da teknologien er en vigtig del af vores samfund.

- Børn kan lære meget om finmotorik på en iPad/iPhone, men de første to-tre år er utrolig vigtig for børns viden, og derfor skal børn have lov til at grave i jord, smage på sand og så videre, forklarer Mikael Laursen.

LÆS OGSÅ: Har Justin Timberlake verdens sødeste baby? Døm selv her

I livets første fase er forskellige sanseindtryk afgørende, og derfor fraråder AAP børn under 2 år at bruge underholdningsmedier såsom smartphones eller tablets, og den holdning støtter kidsandmedia, der ofte snakker med bekymrede forældre.

- Mange spørger os: Hvor mange timer må mit barn spille computer? De fleste, der har et nært forhold til deres børn, kan godt fornemme, hvornår det er for meget, pointerer Mikael Laursen.

LÆS OGSÅ: Fætter hjælper hjemløs, gravid kusine med et nyt liv

Han understreger desuden, at et faresignal kan være, hvis børn ignorerer fysisk fællesskab med andre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx