Af Ritzau - 13/12-16 15:21; Opdateret: 13/12-16 15:56

EU-Parlamentet vil have lande til at tale pænt om flygtningeEU-Parlamentet vil have lande til at tale pænt om flygtninge

Medlemslande bør holde sig væk fra hadefulde ytringer om flygtninge for egen politisk vindings skyld.

storybild

DF's Kenneth Kristensen Berth foreslår at bruge varselsskud mod flygtninge. Det er en politisk hadefuld ytring, som EU-Parlamentet ønsker at sætte en stopper for, lyder det. (Billede: Scanpix/Str)

EU's medlemslande skal holde sig fra at opfordre til frygt og had mod migranter og asylsøgere for egen politisk vindings skyld.

Det siger EU-Parlamentet i en ny rapport om fundamentale rettigheder. Den er tirsdag er blevet stemt gennem parlamentet med et overvældende flertal.

- Vi har set en stigning i hadefulde ytringer fra politiske partier gennem hele Europa, siger József Nagy, der er medlem af EPP-gruppen i EU-Parlamentet og ordfører for rapporten.

EU-ordfører for Dansk Folkeparti Kenneth Kristensen Berth sagde for nylig, at EU's grænsevagter kan bruge varselsskud mod bådflygtninge. Skuddene skulle få migranterne til at vende om.

Det kan være et eksempel på en hadefuld ytring, som EU-Parlamentet vil dæmme op for, lyder det fra József Nagy.

- Vi oplever disse udbrud, og det er ikke kun i Danmark, men over hele Europa.

- Jeg tror ikke, at han er seriøs om at skyde flygtninge, men vi må være på vagt. Vi kan ikke lade den politiske dialog blive til voldelige trusler, siger Nagy.

I stedet for den negativt ladede dialog bør medlemslandene ifølge rapporten promovere de europæiske værdier som frihed og lighed.

Tolerance og en følelse af fællesskab vil modvirke stigmatisering. Samtidig vil det forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme, lyder det fra EU-Parlamentet i rapporten.

Desuden vil det hjælpe EU-borgere med at få et mere positivt syn på integration.

- Vores union skal ikke kun beskæftige sige med juridiske og økonomiske problemer. EU må også beskæftige sig med spørgsmålet om fundamentale rettigheder og sætte et godt eksempel, siger József Nagy.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx