Af Sebastian Kirk - 25/01-18 10:04

Vred kat vinder 4,2 millioner kroner i rettenVred kat vinder 4,2 millioner kroner i retten

Ejerne af internetfænomenet Grumpy Cat har vundet 4,2 millioner kroner i en sag om krænkelse af ophavsret.

storybild

Grumpy Cat er blevet populær på internettet på grund af dens vrede ansigsudtryk - der formentlig skyldes en kombination af dværgesyndrom og et medfødt underbid. (Billede: FREDERIC J. BROWN)

Grumpy Cat behøver ikke længere at være grumpy.

Det firbenede internetfænomen har nemlig netop fået rettens ord for, at den har 4,2 millioner kroner til gode. Det skriver BBC.

Taberen i retssagen er den amerikanske kaffevirksomhed Grenade Beverages, der havde indgået en aftale med firmaet Grumpy Cat Limited om at sælge is-drikken 'Grumppuccino' med kattens ansigt på.

Den aftale overtrådte Grenade Beverages imidlertid ved blandt andet også at sælge t-shirts og kaffebønner med kattens ansigt på, hvilket ifølge ejerne af Grumpy Cat 'åbenlyst krænkede' deres varemærke.

Retssagen begyndte tilbage i 2015, men det er først nu, der er faldet dom.

Grumpy Cat, der i virkeligheden går under navnet Tardar Sauce, blev voldsomt populær tilbage i 2012, hvor billeder af katten gik viralt på sociale medier.

Dens vrede ansigtsudtryk er angiveligt forårsaget af en kombination af, at den bærer på et dværge-gen samtidigt med, at den er født med et underbid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx