Af Ritzau - 19/10-16 20:40

Amerikansk general: IS-ledere flygter fra MosulAmerikansk general: IS-ledere flygter fra Mosul

En ledende general i Irak hævder at have set ledere fra Islamisk Stat flygte ud af irakisk storby.

storybild

Irakiske specialstyrker rykker frem mod Mosul, hvorfra Islamisk Stats ledere er på flugt ifølge en amerikansk general. (Billede: Scanpix/Bulent Kilic)

Islamisk Stats gruppeledere i den irakiske storby Mosul flygter, efterhånden som amerikanskstøttede lokale styrker rykker tættere og tættere på jihadisternes sidste store bastion i Irak.

Det fortæller general Gary Volesky fra USA's hær, som leder landstyrkerne i den amerikanskledede koalition.

Han forudsiger, at et stort antal udlændinge vil komme til at udgøre den kerne af jihadister, som står tilbage i Mosul, fordi de ikke har noget sted at flygte hen.

Det anslås, at der er mellem 3500 til 5000 krigere fra Islamisk Stat i Mosul, som er omringet af titusindvis af irakiske soldater.

- Vi siger til Islamisk Stat, at deres ledere svigter dem. Vi har set en flugt ud af Mosul, siger generalen til journalister i en videobriefing fra den irakiske hovedstad, Bagdad.

Han afviser at sige, hvor mange ledere der har forladt Mosul, og hvornår det er sket, ligesom han heller ikke vil sige, hvor de er taget hen.

- Hvor de er henne? Det vil jeg overlade til dem, der skal indstille vores missiler, siger Volesky og påpeger videre:

- Det er svært for dem at blande sig med mængden i lokalområderne, da der er mange vidt forskellige udenlandske krigere her. Vi venter, at det er dem, som bliver og slås, da de ikke har nogle steder at tage hen.

Fremrykkende kurdiske peshmerga-krigere siger, at de under den tre dage lange fremrykning mod selve Mosul har fundet tunneler, lureminer og sprængstoffer under huse i landsbyer i oplandet til Mosul.

Den amerikanske avis Wall Street Journal beretter fra de kurdiske Peshmerga-stillinger om begyndende utilfredshed med Iraks hær.

- De irakiske styrker har ikke flyttet sig ud af stedet. Planen var, at vi skulle erobre nogle landsbyer, og så skulle irakerne tage nogle flere. Det gjorde de ikke, siger den kurdiske general Sihad Barzani til avisen.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx