Af - 18/10-16 19:52

Ikea siger stop: Er trætte af besynderligt dating-fænomen i deres varehusIkea siger stop: Er trætte af besynderligt dating-fænomen i deres varehus

Ikea i Shanghai er trætte af ensomme, gamle mennesker, der mødes i deres restaurant.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jacky Naegelen)

Et helt særligt dating-fænomen har set dagens lys i den svenske møbelgigant Ikeas varehus i den kinesiske millionby Shanghai.

Her er massevis af ældre borgere begyndt at samle sig i varehusets restaurant for at nyde hinandens selskab og sågar date.

Det skriver BBC.

To teenage-piger overnattede i et skab i IKEA
To teenage-piger overnattede i et skab i IKEA

Typisk mødes de ensomme ældre to gange om ugen Ikea-restauranten, hvor de køber en kop kaffe eller te og måske også lidt brød for efterfølgende at tilbringe det meste af dagen i restauranten med at sludre med hinanden, rapporterer den kinesiske statejede tv-station CCTV.

Men nu har Ikea-varehuset fået nok af de ældres blind-dating, og som konsekvens har de indført en streng politik om, at man ikke må sidde i deres restaurant, hvis ikke man spiser.

Derfor er IKEA's varehuse bygget som labyrinter
Derfor er IKEA's varehuse bygget som labyrinter

De nye, restriktive regler kommer på baggrund af, at en gruppe ældre borgere, som Ikea-varehuset beskriver som en 'ulovlig blind dating-gruppe', skulle have udvist såkaldt 'uciviliseret adfærd'.

På et skilt, der er blevet hængt op ved indgangen til restauranten, skriver Ikea:

- Situationen har negativt påvirket middagsoplevelsen og sikkerheden for de fleste af vores gæster, skriver Ikea - ifølge BBC - og tilføjer, at de har modtaget klager omkring 'spytteri' og 'skænderier og slagsmål'.

- Det påvirker vores kantinedrift negativt. Fra i dag vil restauranten kun være for folk, der betaler for deres mad som det første, lyder det fra varehuset.

Disse 11 møbler er de mest solgte i IKEA gennem tiden
Disse 11 møbler er de mest solgte i IKEA gennem tiden

Historien har vakt stor opmærksomhed på de sociale medier i Kina, hvor mange brugere er på de ældres side og bebrejder Ikea for manglende medmenneskelighed og medfølelse for ensomme ældre.

LÆS OGSÅ: Ikeas nye reklamefilm behandler skilsmisse på den helt rigtige måde

LÆS OGSÅ: Politimand var med konen i IKEA - opdagede stort parti hash og heroin

LÆS OGSÅ: IKEA ændrer prisen på paraplyer, når det regner

LÆS OGSÅ: Dræbte mor og søn i IKEA: Nu truer de andre fanger ham på livet

LÆS OGSÅ: YouTubere overnattede i IKEA: Sådan ville det gå i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx