Af - 18/10-16 19:52

Ikea siger stop: Er trætte af besynderligt dating-fænomen i deres varehusIkea siger stop: Er trætte af besynderligt dating-fænomen i deres varehus

Ikea i Shanghai er trætte af ensomme, gamle mennesker, der mødes i deres restaurant.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jacky Naegelen)

Et helt særligt dating-fænomen har set dagens lys i den svenske møbelgigant Ikeas varehus i den kinesiske millionby Shanghai.

Her er massevis af ældre borgere begyndt at samle sig i varehusets restaurant for at nyde hinandens selskab og sågar date.

Det skriver BBC.

LÆS OGSÅ: To teenage-piger overnattede i et skab i IKEA

Typisk mødes de ensomme ældre to gange om ugen Ikea-restauranten, hvor de køber en kop kaffe eller te og måske også lidt brød for efterfølgende at tilbringe det meste af dagen i restauranten med at sludre med hinanden, rapporterer den kinesiske statejede tv-station CCTV.

Men nu har Ikea-varehuset fået nok af de ældres blind-dating, og som konsekvens har de indført en streng politik om, at man ikke må sidde i deres restaurant, hvis ikke man spiser.

LÆS OGSÅ: Derfor er IKEA's varehuse bygget som labyrinter

De nye, restriktive regler kommer på baggrund af, at en gruppe ældre borgere, som Ikea-varehuset beskriver som en 'ulovlig blind dating-gruppe', skulle have udvist såkaldt 'uciviliseret adfærd'.

På et skilt, der er blevet hængt op ved indgangen til restauranten, skriver Ikea:

- Situationen har negativt påvirket middagsoplevelsen og sikkerheden for de fleste af vores gæster, skriver Ikea - ifølge BBC - og tilføjer, at de har modtaget klager omkring 'spytteri' og 'skænderier og slagsmål'.

- Det påvirker vores kantinedrift negativt. Fra i dag vil restauranten kun være for folk, der betaler for deres mad som det første, lyder det fra varehuset.

LÆS OGSÅ: Disse 11 møbler er de mest solgte i IKEA gennem tiden

Historien har vakt stor opmærksomhed på de sociale medier i Kina, hvor mange brugere er på de ældres side og bebrejder Ikea for manglende medmenneskelighed og medfølelse for ensomme ældre.

LÆS OGSÅ: Ikeas nye reklamefilm behandler skilsmisse på den helt rigtige måde

LÆS OGSÅ: Politimand var med konen i IKEA - opdagede stort parti hash og heroin

LÆS OGSÅ: IKEA ændrer prisen på paraplyer, når det regner

LÆS OGSÅ: Dræbte mor og søn i IKEA: Nu truer de andre fanger ham på livet

LÆS OGSÅ: YouTubere overnattede i IKEA: Sådan ville det gå i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx