Af Ritzau - 22/08-16 16:27; Opdateret: 22/08-16 19:36

Sarkozy genopstiller til fransk præsidentvalg i 2017Sarkozy genopstiller til fransk præsidentvalg i 2017

Frankrigs tidligere præsident Sarkozy vil gøre et nyt forsøg på at få den politiske toppost i landet.

storybild

Nicolas Sarkozy (i midten) vil gøre et forsøg på at vende tilbage til det franske præsidentpalads. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Dominique Faget)

Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy offentliggør i en kommende bog, at han vil stille op til det franske præsidentvalg næste år. Det meddeler han på sin officielle Facebook-side.

- Jeg har besluttet at være kandidat ved præsidentvalget i 2017. Jeg følte, at jeg havde styrken til at lede denne kamp på et vanskeligt tidspunkt i vores historie, skriver Sarkozy.

- De fem år, der kommer, vil være fulde af farer men også fulde af håb, tilføjer han.

Sarkozy nævner nyheden om sit kandidatur i bogen "Tout pour la France" ("Alt for Frankrig", red.), der efter planen udkommer i Frankrig på onsdag.

Ansatte i Sarkozys stab bekræfter over for det franske nyhedsbureau AFP, at den tidligere præsident genopstiller.

Ved valget i 2012 tabte han til den nuværende præsident, socialisten François Hollande, som i dag er upopulær blandt de franske vælgere.

Inden Sarkozy kan rykke ind i det franske præsidentpalads, Elysée-palæet, skal han først vinde sit eget partis primærvalg i november.

Mindst 12 kandidater stiller op, heriblandt Sarkozys nærmeste politiske rival, hans egen tidligere udenrigsminister Alain Juppé.

Begge de to konservative politikere har været hårde i deres kritik af Hollandes sikkerhedspolitik, særligt efter Frankrig har været ramt af terroranslag i løbet af sommeren.

For to måneder siden viste meningsmålinger, at Sarkozy sakkede bagud efter Juppé, men han indhentede det til dels i sidste måned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sarkozy skulle senest i denne uge offentliggøre, om han genopstiller eller ej.

Siden den tidligere præsident overtog formandsposten i Frankrigs største højrefløjsparti i 2014, har han ikke lagt skjul på, at han ønsker at vende tilbage til præsidentposten.

Ifølge fransk lov skal han gå af som partileder for de franske republikanere to uger inden den 9. september, hvor der er frist for formelt at meddele sit kandidatur.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx