Af Webstud/JP - 16/10-17 17:22

Vild anklage: Rusland brugte Pokémon Go til at styre amerikanske vælgereVild anklage: Rusland brugte Pokémon Go til at styre amerikanske vælgere

Ruslands angivelige bestræbelser på at påvirke den amerikanske valghandling i 2016 foregik ikke kun på Facebook og Twitter.

storybild

Det populære mobilspil Pokémon Go er tilsyneladende blevet brugt af hackere med tilknytning til Rusland til at skabe splid blandt amerikanerne under sidste års præsidentvalg. (Billede: IRIS )

Meget tyder på, at det populære mobilspil Pokémon Go blev brugt til at skabe splid blandt amerikanske vælgere under præsidentvalget i 2016.

 

En desinformationskampagne, der har stærk tilknytning til Russerne, brugte Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr og altså også 'Pokémon Go' til at skabe splid blandt det amerikanske folk under sidste års præsidentvalg.

Det skriver CNN.

Pokémon Go blev angiveligt brugt til at puste til racespændinger i USA under valget.

Det foregik ved, at en hjemmeside med tilknytning til russiske hackernetværk, der gav sig ud for at repræsentere bevægelsen 'Black Lives Matter', postede en konkurrence, der gik ud på at spille 'Pokémon Go' i områder, hvor der var blevet begået politibrutalitet mod afroamerikanere.

Konkurrencen opfordrede også folk til kalde deres Pokémoner navnene på ofre for politibrutalitet, tage et screenshots af det og sende det til en mailadresse. Vinderne af konkurrencen blev lovet gavekort til Amazon.

Det er uklart, hvad folkene bag konkurrence konkret ville opnå. Det er dog muligt, at målet var at minde folk om, at der er blevet begået politibrutalitet i deres område for at påvirke dem og gøre dem vrede.

»Det er klart ud fra de billeder, vi har modtaget fra CNN, at vores spil og dets aktiver er blevet misbrugt i kampagner af tredjeparter uden vores tilladelse,« fortæller skaberne af Pokémon Go, Niantics, i et svar til CNN.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Store brølere på danske sygehuse:...
bt.dk
Nøgleperson ankommet til Forligsen...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx