Af - 18/10-15 20:26

Model siger stop: Vejede 50 kg, men var stadig for tyk ifølge hendes modelbureauModel siger stop: Vejede 50 kg, men var stadig for tyk ifølge hendes modelbureau

23-årige Charli Howard siger fra over for 'modelbureauernes urimelige krav'

Bildstrecke im Grossformat »

"Her er et stort 'fuck dig' til mit tidligere modelbureau". Sådan starter den britiske model Charli Howard et åbent brev på Facebook.

Den 23-årige model er chokeret over, hvordan hendes nu tidligere modelbureau kan mene, at en pige, der er 172 cm høj og bruger størrelse 34-36 i tøj, er 'for stor' og 'ude af form' til at arbejde i modeindustrien.

"Jo mere I (modelbureuet red.) tvinger os til at tabe os, jo flere designere er nødt til at lave tøj til at passe vores små størrelser, og flere unge piger bliver syge. Det er ikke længere det billede, som jeg vil at repræsentere," fortsætter hun.

Husker du Eva Longorias tykke 'datter'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du Eva Longorias tykke 'datter'? Sådan ser hun ud i dag

Facebook-opslaget har fået meget opmærksomhed, og siden har Charli Howard også skrevet en klumme i Huffington Post, hvor hun uddyber sin holdning til modelverden.

Charli Howard var ifølge Facebook-opslaget nede under 50 kg, og stadig mente hendes modelbureau, at hun var for stor. Derfor siger hun nu fra.

"Min mentale og fysiske sundhed har større betydning end et tal på en skala. Derfor fortsætter jeg nu som model, men kun på mine egne vilkår. Og hvis et bureau kan repræsentere mig, som den jeg er - og med den krop, jeg har - så giv mig et kald".

Agnes: Mit modelbureau siger, jeg er for tyk!
Agnes: Mit modelbureau siger, jeg er for tyk!

Charli Howard nævner ikke modelbureauets navn i Facebook-opslaget, men i strømmen af støtte på de sociale medier har Annette-Marie Kjean, som er leder på model­bureauet "Wilhemina London", taget til genmæle.

Hun skriver, at Charli Howard er hurtig til at "hænge kvinder ud for at være tykke på kontoret", men at "den fulde sandhed" også indbefatter andre aspekter.

"Husk, at du forlod os en gang til fordel for et andet bureau og så kom tilbage igen, og vi tog imod dig. Du udelod den del," skriver lederen blandt andet.

LÆS OGSÅ: Mand sagsøger flyselskab: Sidemanden var fed

LÆS OGSÅ: Modeuge: Slut med sygeligt slanke modeller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx