Af Jeppe Pedersen - 12/01-18 09:13; Opdateret: 12/01-18 09:53

Norges kronprinsesse ramt af krystalsyge: Nu vækker nyt interview opsigt i hele verdenNorges kronprinsesse ramt af krystalsyge: Nu vækker nyt interview opsigt i hele verden

Hun tolkede sine symptomer helt forkert

storybild

Kronprins Haakon (th.), prins Sverre Magnus (tv.), kronprinsesse Mette-Marit (øverst tv.), Kong Harald (2. tv.), prinsesse Ingrid Alexandra (th.) og dronning Sonja (2. th.) til det årlige julefamiliebillede. (Billede: LISE AASERUD)

Den norske kronprinsesse Mette-Marit (44) fortalte kort før jul, hvordan hun oplevede at blive ramt af sygdommen krystalsyge. Nu vækker interviewet opsigt i hele verden.

I interviewet forklarede Mette-Marit, at hun først troede, at hun var kommet i overgangsalderen, da hun fik det dårligt og blev svimmel.

»Jeg sad i et møde med Haakon, svigermor og svigerfar og flere fra ledergruppen, og pludselig begyndte hele verden at snurre rundt lynhurtigt,« sagde hun dengang til Dagbladet.

Senere fortalte hun, at hun ofte kastede op og kunne aldrig finde ro.

  • Sygdommen kan ramme alle og opstår ifølge sundhed.dk på grund af forandringer af balanceorganet i det indre øre.
  • Der opstår små, krystallignende sten inde i øret, som flytter sig, når vi bevæger hovedet, hvilket fører til svimmelhed og ildebefindende.
  • Sygdommen går som regel over af sig selv efter et par uger, men har tendens til at vende tilbage.
Flere internationale medier som People Magazine, New York Daily News, Hello! Magazine og Daily Mail har skrevet om den norske kronprinsesses sygdom.

Ifølge Se og Hør i Norges hofreporter, Anders Johan Stavseng, er Mette-Marit særligt interessant i udlandet, da hun er så åben og ærlig.

»Åbenheden er anderledes end i mange andre kongehuse. Hun har tidligere snakket om tabuer og om folk, der har det svært og som bliver stigmatiseret. Emner som menstruation og sin fars alkoholisme,« siger han til Dagbladet.

Mette-Marit er i bedring igen efter sin sygdom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx