Af - 06/01-16 22:33

Forfatter genoptrykker Muhammed-tegninger: Jeg vil ikke skræmmes til tavshedForfatter genoptrykker Muhammed-tegninger: Jeg vil ikke skræmmes til tavshed

En norsk forfatter og journalist har nu valgt at genoptrykke tegningerne i sin nye bog, da han ikke vil lægge under for islamisternes trusler.

storybild

(Billede: Youtube)

Da Jyllands-Posten i 2005 valgte at udgive tolv karikaturtegninger af profeten Muhammed, skabte det en vredesbølje gennem den muslimske verden.

I dag lever flere af tegnerne under konstant politibeskyttelse, og i JP/Politikens Hus, hvor avisen holder til, skal man i dag igennem flere sikkerhedsdøre for at komme ind på redaktionerne.

JP genoptrykker muhammedartikel uden billeder
JP genoptrykker muhammedartikel uden billeder

Jyllands-Posten slog ved tegningernes jubilæum sidste år fast, at de ikke i fremtiden genoptrykker de omdiskuterede tegninger. Men i Norge bliver tegningerne nu igen optrykt på ny, skriver det norske medie VG.

Det er den norske journalist og forfatter Vebjørn Selbekk, der i sin nye bog 'Frygtens Magt - Frihed eller tavshed i terrorens tid' genoptrykker de tolv karikaturtegninger.

Endnu en mand dømt for terrorplaner mod Jyllands-Posten
Endnu en mand dømt for terrorplaner mod Jyllands-Posten

Selbekk er chefredaktør for det indvandrekritiske medie Dagen og har de seneste ti år levet under skærpede sikkerhedshensyn, fordi han i 2006 bragte Muhammed-tegningerne i avisen.

Vebjørn Selbekk har selv modtaget trusler på livet, men for ham er debatten om islam vigtigere end hans egen sikkerhed. For mange giver afkaldt på ytringsfriheden i frygt for ekstreme islamister, mener han.

Flemming Rose stopper på Jyllands-Posten
Flemming Rose stopper på Jyllands-Posten

- Da karikaturstriden stilnede af, troede vi, at det var slut, men det var det langt fra. Den er stadig i fuld gang. Jeg udgiver denne her bog nøjagtigt et år efter, at ekstremister angreb satiremagasinet i Paris. De dræbte blev martyrer for ytringsfriheden, siger han til VG.

Han efterlyser, at akademikere, journalister og forfattere studerer Muhammeds liv på samme måde, som man kritisk har studeret kristendommen.

Kendt tv-station forvekslede tissemænd med terror-hyldest
Kendt tv-station forvekslede tissemænd med terror-hyldest

– Problemet er, at vi ikke snakker om de reelle grunde til de problemer, som findes i randzonen af religionen. Det er skadelig for debatten om islam. Først når vi søger forklaringer i profetens liv, kan vi forstå volden og terroren. Men mange tør ikke, fordi man har set, hvilket raseri det kan udløse, når man kritiserer profeten og hans livsførelse. Det er frygtens magt, siger Vebjørn Selbekk.

LÆS OGSÅ: Borgmester forbyder Muhammed-tegninger på Folkemødet

LÆS OGSÅ: Medier: To dræbt ved udstilling af profet-karikaturer i USA

LÆS OGSÅ: Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning

LÆS OGSÅ: Sådan hylder Simpsons franske terrorofre

LÆS OGSÅ: Her er de franske avisforsider efter angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx