Af - 14/04-14 20:48; Opdateret: 15/04-14 07:26

Gravid kvinde i chok: Insemineret med anden kvindes tvillinge-ægGravid kvinde i chok: Insemineret med anden kvindes tvillinge-æg

Skæbnesvanger forveksling: Italiensk kvinde fejlinsemineret med andens kvindens befrugtede æg. Hvem har krav på børnene..?

storybild

Reagensglasmetoden. Italiensk kvinde i chok: Fik sat to befrugtede æg op, men de befrugede æg var en anden kvindes. Nu venter hun tvillinger og agter at gennemføre graviditeten. (Billede: polfoto/arkiv)

En italiensk kvinde blev forståeligt nok noget chokeret, da hun fik at vide, at tvillinge-fostrene i hendes gravide mave ikke var hendes egne.

Kvinden og hendes mand kunne ikke få børn på den naturlige måde, og derfor fik kvinden sat to befrugtede æg op med kvindes egne æg og mandens sæd – det man kalder IVF-metoden eller reagensglas-metoden. Troede de. Det skriver The Telegraph.

Aborterede fostre brugt til at opvarme hospitaler
Aborterede fostre brugt til at opvarme hospitaler

For en undersøgelse af fostrene afslørede, at de ikke havde samme DNA som kvinden og hendes mand. Kvinden fik sat befrugtede æg op den 4. december sidste år. Det samme gjorde tre andre kvinder på den samme klinik - en af dem havde næsten samme efternavn som kvinden, der nu venter tvillinger.

Angiveligt har klinikkens personale forvekslet de befrugtede æg, eller også har den forkerte kvinde reageret, da den næste blev kaldt ind fra venteværelset, lyder spekulationerne i italiensk presse ifølge The Telegraph.

Michele Ambrosini, kvindens advokat, siger, at hans klient agter at gennemføre graviditeten og beholde børnene.

Ny metode afslører langt flere sygdomme hos fostre
Ny metode afslører langt flere sygdomme hos fostre

- Hvis hun ville have haft en abort, havde hun have gjort det nu, siger han.

Kvinden, der nu må leve med, at hendes befrugtede æg nu bæres af en anden kvinde, kan glemme enhver tanke om at gøre krav på børnene, når de kommer til verden. Italienske juraeksperter har slået fast, at den, der føder børnene efter italiensk lovgivning, er børnenes juridiske mor.

- Det vil være nytteløst at gøre krav på tvillingerne, siger siger Lorenzo D'Avack, næstformand i Italiens nationale komité for bioetik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx