Af - 17/01-17 11:11

Viralt billede afslører: Det indeholder din Nutella i virkelighedenViralt billede afslører: Det indeholder din Nutella i virkeligheden

Har du stadig lyst til Nutella?

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du stadig er glad for Nutella efter at have læst denne artikel, kan du i galleriet øverst se, hvordan du kan sørge for, at ingen kan stjæle det fra dig.

For nogle mennesker er det fuldstændig utænkeligt at spise Nutella, mens andre decideret sværger til det smørbare chokoladepålæg.

Ny rapport: Ingrediens i Nutella kan give kræft
Ny rapport: Ingrediens i Nutella kan give kræft

Sidstnævnte gruppe blev dog noget rystede, da brugeren Mr Flow for to dage siden lagde et billede på Reddit, der viser, hvad et glas med Nutella egentlig indeholder.

Og hvis billedet af det ublandede indhold ikke skræmmer dig en smule, så vil en ernæringsekspert gerne hjælpe give et bud på, hvorfor det skulle gøre det.

Dumt: Tyve stjæler Nutella for 211.000 kroner
Dumt: Tyve stjæler Nutella for 211.000 kroner

- Nutella indeholder 70% mættet fedt og forarbejdet sukker. To spiseskefulde Nutellea (37 gram) indeholder 200 kalorier - herunder 99 kalorier fra 11 gram fedt (heraf 3.5 mættet fedt) og 80 kalorier fra 21 gram sukker, skriver ernæringseksperten Meghan Telpner om Nutella.

Derudover finder du hele 15 mg sodium og kun to gram protein i de to spiseskefulde Nutella.

USA kalder på befolkningens hjælp i Nutella-spørgsmål
USA kalder på befolkningens hjælp i Nutella-spørgsmål

Ifølge den amerikanske ernæringsekspert, ville den store mængde fedt ikke være et stort problem, hvis det kom fra en 'ren kilde', men det kan modificeret palmeolie ikke siges at være, og dertil kommer de massive omkostninger, verdens forbrug af palmeolie har på naturen.

Palmeolie er eksempelvis den primære årsag til at den frodige regnskov bliver fældet i Malaysia og Indonesien, advarer Verdensnaturfonden.

I sidste uge advarede en ny rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) desuden imod, at brugen af palmeolie i det populære chokoladepålæg kan være kræftfremkaldende

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 biler kørt sammen - én person...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx