Af - 06/06-17 22:40

Dansk komiker chokerer: I ond Twitter-krig med engelsk verdensstjerneDansk komiker chokerer: I ond Twitter-krig med engelsk verdensstjerne

Hendes udtalelser om mænd og terror efter London-angrebet har gjort mange vrede - inklusive verdensstjernen Piers Morgan.

storybild

Piers Morgan (Sort frakke, blåt slips) er verdensberømt journalist, foredragsholder og studievært. (Billede: Scanpix/Paul Childs)

Det har fået masser af opmærksomhed, at en dansk komiker i søndags skrev et tweet efter terrorangrebet i London lørdag aften.

Senest har den engelske tv-vært og journalist, Piers Morgan, kommenteret på tweetet, som komikeren Sofie Hagen, står bag.

»Alle terrorister er mænd. Dette er et problem ved giftig maskulinitet. Mange flere terrorister er mænd end muslimer. Det er vi nødt til at adressere,« skrev Sofie Hagen.

Dansk komiker gør folk rasende efter bemærkning om London-terror
Dansk komiker gør folk rasende efter bemærkning om London-terror

Men den betragtning har Piers Morgan, der blandt andet er kendt i de britiske hjem for sin medvirken i morgen-tv-programmet, ‘Good Morning Britain,’ ikke meget tilovers for.

»Toppen af rabiat, feministisk dumhed,« kalder han udmeldingen fra danskeren, der har vundet priser for sine komedie-shows i England.

Se hvilken komiker der er mest desperat efter at vinde 'Årets komiker'
Se hvilken komiker der er mest desperat efter at vinde 'Årets komiker'

Sofie Hagen giver Piers Morgen igen på det sociale medie.

»Og det kommer fra den menneskelige kartoffel,« skriver hun i et svar til Piers Morgans tweet.

Mange har reageret skarpt på Sofie Hagens synspunkt og mener, at hun er for generaliserende, når hun hævder, at alle terrorister er mænd. Men Sofie Hagen har tirsdag uddybet og modereret sit tweet.

Tre unge kvinder anholdt i London i sag om mulig terror
Tre unge kvinder anholdt i London i sag om mulig terror

»Ups, jeg mente de ‘fleste mænd’ (og ikke alle mænd, red.). Jeg undskylder for at tro, at alle er intelligente nok til at forstå det.«

BT har bedt Sofie Hagen om at uddybe sin pointe og kommentere på kritikken fra Piers Morgan, men det har hun afvist, da avisen ifølge hende er "bygget af lort og burde bruge tid på at skrive artikler om andet, end at to mennesker tweeter til hinanden.«

LÆS OGSÅ: Samuelsen vil sætte hårdt mod hårdt mod terror

LÆS OGSÅ: May indkalder til krisemøde efter angreb i London

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx