Af Ritzau - 18/08-16 13:03; Opdateret: 18/08-16 13:40

FN kræver 48 timers pause i kampene i AleppoFN kræver 48 timers pause i kampene i Aleppo

Ifølge FN er ingen nødhjælpskonvojer nået frem til de belejrede områder i Syrien i august.

storybild

Ifølge FN er ingen konvojer med nødhjælp nået frem til nogle af de belejrede områder i Syrien i august. (Billede: Reuters/Rodi Said)

FN's humanitære arbejdsgruppe i Syrien, der har til formål at bringe nødhjælp til de belejrede områder, suspenderer sit arbejde indtil i næste uge.

Det sker for at sende et signal til stormagterne, forklarer FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura.

- På vegne af FN's generalsekretær insisterer jeg på 48 timers pause i kampene i Aleppo til at starte med, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag.

Staffan de Mistura understreger samtidig, at det vil kræve opbakning fra de to store spillere Rusland og USA, ligesom det vil kræve velvilje fra dem, der har indflydelse på jorden.

Ifølge FN er ingen konvojer med nødhjælp nået frem til nogle af de belejrede områder i Syrien i august.

Lederen af FN's humanitære indsatsgruppe i Syrien, Jan Egeland, siger til det norske medie NRK, at det er umuligt at få nødhjælp frem, når der foregår intense kampe.

- Der foregår et voldsomt og nærmest endeligt slag om Aleppo og andre steder, hvor begge parter - ikke mindst regeringen, der er støttet af Rusland - ser ud til at tro, at de har meget at vinde med militære offensiver, siger han til NRK ifølge nyhedsbureauet NTB.

FN har gentagne gange anmodet om etableringen af humanitære korridorer ind og ud af Aleppo. Men de stridende parter har ikke ønsket at lægge våbnene.

Rusland, der udfører luftangreb på vegne af regimet, har foreslået en daglig våbenhvile på tre timer, men det er ikke nok, mener FN.

Staffan de Mistura siger, at der bliver holdt et nyt møde om situationen i næste uge. Han tilføjer, at han tror på, at Rusland og USA fortsat ønsker en fredelig løsning i Syrien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx