Af - 15/03-17 19:52

Hendes bemærkninger om buttet pige på løbebånd gør folk rasendeHendes bemærkninger om buttet pige på løbebånd gør folk rasende

Bodybuilder bliver kritiseret for at skrive nedladende om en kvindes krop.

Bildstrecke im Grossformat »

Engelske Diana Andrews er bodybuilder, og går op i sin og andres kroppe.

Lidt for meget, mener mange, efter hun har gjort sig selv ganske uheldigt bemærket på sociale medier med nedladende kommentarer.

Det skriver Huffington Post.

Hele sagen startede, da hun for nylig tog et billede af en kvinde i et fitnesscenter, og hen over billedet skrev 'love handles' (løst oversat: bollehåndtag) inden hun smed det på Instagram.

Ikke det sødeste, men måske til at forklare over for omverdenen.

Snapchat får hug for 'nedladende' kvinde-filtre
Snapchat får hug for 'nedladende' kvinde-filtre

Men Diana Andrews gik helt over stregen, da hun lidt efter lagde et billede til op, og denne gang skrev: 'Jeg tør vædde med, hun bestiller burgere til udbringning'.

Efter billederne blev delt på en støttegruppe for kvinder på Facebook er bodybuilderen havnet i lidt af et stormvejr.

- Jeg ville ønske, folk som Diana ville indse, at man ikke får det bedre med sig selv af at rakke andre ned, siger engelske Megan Crabbe, der blogger om positive kropsidealer, til Huffington Post.

- Det eneste, det gør, er at give næring til skadelige skønhedsidealer, der får kvinder til at føle, at vi er i konkurrence mod hinanden for at vinde præmien for 'mest tiltrækkende'. Det er vi ikke. Der er plads til os alle, og 'shamingen' skal stoppe, siger bloggeren.

Ditte: Derfor skal du smide håndklædet i omklædningsrummet
Ditte: Derfor skal du smide håndklædet i omklædningsrummet

Ifølge en ekspert er der en uheldig tendens til, at den slags nedladende bemærkninger rent faktisk bliver støttet i afsenderens forum.

- Dette er et virkelig tragisk eksempel på, hvordan samfundet har formet kvinden til at dømme og sammenligne hinanden. Vi lever i en tid, hvor det er normalt at fortælle kvinder, at de er utilstrækkelige, og at de skal undskylde for, hvordan de ser ud, siger Emmy Gilmour fra The Recover Clinic, som hjælper mennesker med spiseforstyrrelser.

Diana Andrews har valgt at gøre sin Instagram-profil privat, efter hun kom i offentlighedens søgelys for sine bemærkninger.

LÆS OGSÅ: Borgmester klar til at forbyde reklamer med tynde modeller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx