29/05-14 09:26

Separatistleder: Fire observatører er hos osSeparatistleder: Fire observatører er hos os

Den prorussiske separatistleder Ponomarjov bekræfter nu, at fire observatører fra OSCE er hans fanger.

storybild

Den prorussiske separatistleder, Ponomarjov, bekræfter nu, at fire observatører fra OSCE er hans fanger. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Lederen af de prorussiske separatister i byen Slavjansk i det østlige Ukraine bekræfter torsdag, at hans styrker tilbageholder fire observatører fra OSCE, der har været forsvundet siden mandag.

- Vi ved, hvor gruppen på fire er, og de har det godt. Vi bad dem om ikke at tage af sted, men det insisterede de på. Selvfølgelig blev de så tilbageholdt, siger separatistlederen Vjatjeslav Ponomarjov til nyhedsbureauet Interfax.

OSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotage
OSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotage

Lederen af OSCE, Didier Burkhalter, siger, at tilbageholdelsen af en gruppe observatører i Ukraine - heriblandt en dansker - er en sabotagehandling.

I en meddelelse fortæller han, at bortførelsen af observatørerne fra OSCE's særlige overvågningsmission i Ukraine "ikke kan tolereres" og er "sabotagehandlinger mod internationale bestræbelser på at hjælpe Ukraine til at løse krisen".

Udenrigsministeriet er tavst om bortført dansker
Udenrigsministeriet er tavst om bortført dansker

Didier Burkhalter, der også er præsident i Schweiz, opfordrer til, at observatørerne "omgående og uden modkrav" bliver løsladt.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa fortalte tirsdag, at det havde mistet kontakten med gruppen på fire personer, der befandt sig i det urolige østlige Ukraine.

Rusland: Ukraine sætter spørgsmålstegn ved OSCE-forslag
Rusland: Ukraine sætter spørgsmålstegn ved OSCE-forslag

Foruden danskeren består gruppen af en observatør fra Estland, en fra Tyrkiet samt en schweizisk statsborger. De fire blev tilbageholdt ved en kontrolpost. 40 minutter efter, at tilbageholdelsen begyndte, forsvandt kontakten til dem, har OSCE sagt.

Ukraines udenrigsministerium beskylder oprørere for at stå bag. Onsdag mistede OSCE også kontakten med 11 andre observatører, der blev tilbageholdt. Men senere på dagen blev kontakten genskabt, og gruppen vendte tilbage til Donetsk.

Putin til separatister: Udskyd afstemning
Putin til separatister: Udskyd afstemning

Wammen kræver kidnappet dansker frigivet
Wammen kræver kidnappet dansker frigivet

Observatørmissionen består af 280 ubevæbnede civilister. Deres job er at mødes med blandt andet lokale og nationale myndigheder samt etniske og religiøse grupper.

Ifølge Udenrigsministeriet er syv af observatørerne danskere.

LÆS OGSÅ: Forsvaret arbejder på at få frigivet OSCE-observatører

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
FCK er færdige i Europa: Så mange...
bt.dk
Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx