Af Lars Dinesen - 24/08-15 19:40

Vrede nepalesere dræber betjente med økser og spydVrede nepalesere dræber betjente med økser og spyd

Længere tids utilfredshed over forfatningsændringer i Nepal kulminerer med blodige sammenstød.

Vrede nepalesere bevæbnet med økser og spyd har dræbt seks politibetjente i Nepal under protester i den vestlige del af landet.

En talsmand for indenrigsministeriet i Kathmandu bekræfter, at otte er dræbt i sammenstød, der udspringer af utilfredshed over en ny opdeling af landet.

Regeringen har erklæret udgangsforbud, og myndighederne har planer om at sætte hæren ind i distriktet Kailali, hvor tre demonstranter meldes omkommet. Det sidste er ikke bekræftet.

Kina lover milliardhjælp til jordskælvsramt Nepal
Kina lover milliardhjælp til jordskælvsramt Nepal

- Indtil videre kan jeg bekræfte, at otte betjente er dræbt, heriblandt to medlemmer af en paramilitær gruppe, siger en talsmand for indenrigsministeriet, Laxmi Prasad Dhakal, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der erklæres udgangsforbud på ubestemt tid fra klokken 16 i dag.

Blandt andre medlemmer af urbefolkningen Tharu har længe været utilfredse over en forfatningsændring, der medfører en opdeling af Nepal i syv føderale stater.

De etniske grupper frygter, at ændringen vil svække deres politiske indflydelse.

Erik netop hjemvendt fra Nepal: Hjalp 8.000 familier
Erik netop hjemvendt fra Nepal: Hjalp 8.000 familier

Forfatningsændringerne skal diskuteres onsdag i folkeforsamlingen i Kathmandu.

En politiker fra Tharu-folket ærgrer sig over, at protesterne over forslaget til forfatningsændringen er endt i vold. Men hun fastholder, at regeringen bærer skylden for de blodige sammenstød.

- Tharus er et fredeligt samfund, og hidtil har vi rejst vores krav om en udelt Tharu-provins fredeligt, men vi er ikke blevet hørt, siger Ganga Chaudhary.

- Volden er en uheldig konsekvens af den vrede, som er vokset. Hvis regeringen lytter til Tharu-folket, vil det hele falde til ro igen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Savnet amerikansk helikopter fundet i Nepal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx