Af - 14/06-15 08:10

Sure bilister anmelder kvinde for at opstille 'falsk betjent'Sure bilister anmelder kvinde for at opstille 'falsk betjent'

En skotsk kvinde har sat et fugleskræmsel i politiuniform ud i haven, og det har fået bilister til at sænke farten.

Bildstrecke im Grossformat »

Du kommer kørende hen af en vej med lidt for høj fart, og pludselig står der en betjent oppe i en have og peger på dig. Sænker du farten?

Ja, det gør du nok. Men hov, det er slet ikke en betjent, der står deroppe. Det er bare et fugleskræmsel i uniform.

Det har ifølge Metro UK snydt en lang række bilister i Carmunnock i Skotland, for der står faktisk en falsk politibetjent og gør bilisterne sure. Så meget, at den er blevet meldt til politiet, der dog ikke valgte at fjerne den.

- Det blev foreslået, at det var der for at skræmme fartglde bilister. Politibetjente har besøgt stedet, og der var ikke noget uheldig eller skummelt ved fugleskræmslet, fortæller en talskvinde fra det skotske politi ifølge Metro UK.

Du kan se billeder af "den falske politimand" i galleriet øverst.

Pamela Johnston havde egentlig bare stillet "bilist-skræmslet" op for sjov og som en del af en konkurrence, men hun kunne se, at folk sænkede farten, og så blev det stående. Og det kan man godt forstå hos Rådet for Sikker Trafik.

- Det er jo meget skægt, og det virker. Vi kender det fra Danmark, hvor familier for eksempel kan finde på at sætte børnecykler frem for at få bilister til at sænke farten, siger Søren Troels Berg, der er specialkonsulent i trafikorganisationen.

TV: NorthSide åbner i forrygende solskin
TV: NorthSide åbner i forrygende solskin

Storkefar amok: Spiste sin ene unge og lossede til den anden
Storkefar amok: Spiste sin ene unge og lossede til den anden

De har flere gange lavet kampagner, hvor målet er at få sænket farten, blandt andet med 'Mit Hjem - Din Fart', hvor fokus var på dem, der bor op ad landevejene. Søren Troels Berg vil dog ikke opfordrer folk til at tage sagen i egen hånd.

- Man har jo en vis ret til at gøre opmærksom på, at man bor der. Men man må ikke bruge vejens areal til det, og det er generelt lidt af en gråzone. Jeg vil i stedet opfordre til, at man ringer til politiet, for så kan de tage ud at lave fartkontroller eller opstille en fotovogn, siger han.

Du kan se videoen fra 'Mit Hjem - Din Fart'-kampagnen her:

LÆS OGSÅ: TV: Pige skulle møde den engelske dronning: Slået i hovedet af vagt

LÆS OGSÅ: TV: Dykker giver 'high five' til kæmpe hvidhaj - og overlever!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx