Af - 13/05-16 21:07

Krav fra amerikansk toppolitiker: Frigiv disse hemmelige 9/11 papirerKrav fra amerikansk toppolitiker: Frigiv disse hemmelige 9/11 papirer

Han har selv læst de 28 sider og mener at alle bør kende sandheden.

Bildstrecke im Grossformat »

En amerikansk toppolitiker kræver nu, at hidtil hemmeligholdte dokumenter om terrorangrebet imod World Trade Center 11. september 2001 skal gøre tilgængelige for offentligheden.

Det skriver den tidligere senator i en klumme i Washington Post.

Bob Graham, der har været senator for demokraterne i Florida fra 1987 til 2005 vil nu have, at de amerikanske myndigheder fjerner klassificeringen som 'streng fortroligt' på 28 hemmelige sider i en stor rapport, der kortlægger terrorangrebet, som amerikanerne blot kender som 9/11, hvor to fly fløj ind i tvillingetårnene i New York, og et tredje bragede ind i Pentagon.

15-årig anholdt for at planlægge terrorangreb i Sydney
15-årig anholdt for at planlægge terrorangreb i Sydney

Han mener, at næsten 15 år efter ulykken, så bør de berørte familier få al den viden, der findes om, hvad der lå til grund for terrorangrebet, der sparkede gang i den såkaldte 'krig mod terror.'

Toppolitikeren har som næstformand i undersøgelseskomiteen 'Joint Inquiry Into the Terrorist Attacks of September 11, 2001,' har selv læst de tilbageholdte 28 sider, og nu mener han, at hele verden skal gøre det samme. Han har dog tavshedspligt i forbindelse med sin rolle som undersøger.

Alle skyder skylden på hinanden efter Bruxelles-bomber
Alle skyder skylden på hinanden efter Bruxelles-bomber

Tidligere på foråret gik Bob Graham i nyhedsmagasinet på tv, 60 Minutes, sammen med en lang række fremtrædende spidser fra hæren, flåden og efterretningstjenester sammen ud for at anbefale præsident Obama at løfte hemmelighedsklausulen for de 28 sider. Det kom der dog ikke noget godt ud af.

Siderne, der omhandler efterretninger om, hvilke andre nationer og nationaliteter, der kan have haft del i angrebet, bliver nemlig stadig ikke offentliggjort. Sådan lød meldingen fra John Brennan, der er chef for CIA. Han mente ikke, at det amerikanske folk kunne bedømme sidernes indhold ordentligt.

Den tidligere senator fremhæver, at de punkter, som de efterladte familier og andre nysgerrige sjæle vil kunne få kastet lys over er følgende:

Handlede på egen hånd

- Bør vi tro på, at de 19 kapringsmænd, hvoraf de fleste talte meget lidt engelsk, havde begrænset uddannelse og aldrig før havde været i USA, handlede på egen hånd og udførte et nøje tilrettelagt 9/11-komplot?

Retoriker: Mange amerikanere forføres af Trumps enkelhed
Retoriker: Mange amerikanere forføres af Trumps enkelhed

Fremmed støtte?

- Havde kaprerne støtte fra andre lande? Hvis ja, hvem ydede den så?

Mudret information

- CIA-chefen Brennan har fortalt, at de 28 sider er ubekræftede, ukontrollerede og upræcise. Hvilken undersøgelsesfaglig basis har han for at nå frem til den konklusion, spørger den tidligere senator.

Har det påvirket sikkerheden?


- Har den 13 år lange forsinkelse på at få offentliggjort de 28 sider påvirket sikkerhedsniveauet? Og har forsinkelsen også undergravet tilliden til den amerikanske regering?

- Det er på høje tid, at det amerikanske folk ser de 28 hemmelige sider, skriver den amerikanske politiker i sin klumme.

LÆS OGSÅ: TV: Smed smelter konspirationsteorier om 9/11 på to minutter

LÆS OGSÅ: Han overlevede både angrebene i Paris og 9/11

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx