Af - 24/01-17 13:37; Opdateret: 24/01-17 16:29

Lille detalje afslører sandheden bag billedet ALLE taler omLille detalje afslører sandheden bag billedet ALLE taler om

Det bliver Trump glad for at høre.

Bildstrecke im Grossformat »

Obamas indsættelse i 2009 versus Trumps indsættelse i 2017

Obama vs. Trump.

Internettet flyder over med sammenligninger af USA's forhenværende præsident Barack Obama og den nuværende Donald J. Trump, og ofte falder disse ud til førstnævntes fordel.

Især et foto er blevet delt igen og igen: Antallet af fremmødte ved Obamas indsættelse i 2009 versus antallet af fremmødte ved Trumps indsættelse i 2017:


I strømmen af mere eller mindre hånlige kommentarer er én lille - og måske afgørende - deltalje dog undladt: Tidspunktet for, hvornår de to billeder blev taget.

Meldingen har indtil nu lydt, at begge billeder er taget omkring 'noon' (cirka klokken 12.00 om formiddagen, red.). Men det viser sig ikke at være helt sandt.

Ekstra Bladet har talt med fotoredaktør ved nyhedsbureauet Associated Press, Tony Hicks, der kan fortælle, at billederne er taget på to forskellige tidspunkter:

De to frames er taget fra toppen af Washington Monumentet klokken 11.00 (i 2017, red.) og 11.30 (i 2009, red.)

Det afslører fotografiernes metadata.

Nu til dags, når man tager digitale billeder, gemmer kameraerne automatisk en mængde data om fotografiet, såsom hvilket kamera der er blevet brugt, filformatet og andre tekniske specifikationer.

Trump solgte hatte ved sin indsættelse: Opdagede ikke KÆMPE bommert
Trump solgte hatte ved sin indsættelse: Opdagede ikke KÆMPE bommert

LISTE: 6 overraskende ting du ikke vidste om Trump
LISTE: 6 overraskende ting du ikke vidste om Trump

Det ser altså ud som om, at sammenligningen ikke er helt retfærdig, men det ændrer dog ikke ved det overordnede resultat. Nemlig, at der var flere fremmødte ved Obamas indsættelse end ved Trumps.

Om Donald J. Trump tager sig af fakta vides ikke. USA's nye præsident og dennes folk påstår nemlig hårdnakket, at der ligefrem var et histoirsk højt antal fremmødte ved indsættelsen i 2017:

- Dette var det største publikum til at bevidne en indsættelse - punktum - både personligt og verden over, gentog presserådgiver i Det Hvide Hus Sean Spicer lørdag på et pressemøde.

En kommentar, som Trumps midlertidige talsperson, Kelly Anne-Conway, senere kategoriserede som 'alternative fakta' og altså ikke en lodret løgn.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx