Af - 28/07-16 19:16; Opdateret: 28/07-16 19:26

Norske May Liza tog på fisketur og fik pludselig 'havmonster' på krogenNorske May Liza tog på fisketur og fik pludselig 'havmonster' på krogen

Under en ganske almindelig fisketur kom en ung norsk kvinde til at stå ansigt til ansigt med et ægte 'havmonster'. "Det er den hårdeste kamp, jeg har haft med en fisk", fortæller hun.

Bildstrecke im Grossformat »

30-årige May Liza Johansen fra Norge fik sig den anden dag under en fisketur i Storfjorden på Norges vestkyst en ordenlig overraskelse.

Ud af det blå rykkede det i hendes stang, og hun begyndte hurtigt at hale ind.

- Til at starte med troede jeg ikke, der var tale om en stor fisk, fordi den opførte sig så roligt. Men 15 meter fra land eksploderede det, og den stak helt af, fortæller May Liza Johansen til fiskehjemmesiden hooked.no.

Verdens største haj fanget på video: Måler gigantiske 6 meter
Verdens største haj fanget på video: Måler gigantiske 6 meter

Den unge fiskerinde fortæller, hvordan det næste kvarter var en nervepirrende kamp mellem hende og kæmpen, som endu ikke havde vist sit ansigt over vandspejlet.

Storfjorden, som Liza fiskede i, er angiveligt kendt for en stor havålbestand, og det var da også en sådan, den norske jente havde fået på krogen. Dog var det ingen almindelig havål, Liza til sidst fik trukket i land. Ikke i størrelse i hvert fald.

Hele 185 centimeter i længden og 56,5 i diameter målte den, imens dens kampvægt sneg sig op på imponerende 22,3 kilo.

- Med undtagelse af helleflynderne vi har fået i år, er det garanteret den hårdeste kamp, jeg har haft med en fisk. Nu kan jeg endelig sænke skuldrede, når jeg er ude at fiske med gutterne, lyder det stolt fra Liza.

TV: Kæmpe hvidhaj angriber turister i bur
TV: Kæmpe hvidhaj angriber turister i bur

Forbløffede fiskere hev dette 'havmonster' i land
Forbløffede fiskere hev dette 'havmonster' i land

Selvom havålen herhjemme i denne størelsesorden er et sjældent syn, sker det, at der ryger en enkelt i nettet. Det skete i 2014, da en fiskekutter ud for Vedbæk Havn ifølge Fiskemagasinet fangede en krabat på 23 kilo. Ålen overlevede og blev siden overdraget til Øresundsakvariet i Helsingør.

Her bliver haj slugt i ÉN mundfuld af 'havmonster'
Her bliver haj slugt i ÉN mundfuld af 'havmonster'

På grund af havålens størrelse og dens meget skarpe tænder og stærke kæber kan den fejlagtigt forveksles med søslanger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx