Af - 19/12-15 21:19

Syv hurtige tips til en bedre selfie, så du kan booste din selvtillidSyv hurtige tips til en bedre selfie, så du kan booste din selvtillid

Tag nu bare den selfie. Du vil jo gerne. Og du vil også gerne se godt ud i den, så det er godt, der er nem, hurtig modelhjælp at få.

Bildstrecke im Grossformat »
Kunsten at tage en selfie... At se godt ud på en selfie er ikke altid nogen let kunst. Derfor er det så rart, når man lige kan få lidt eksperthjælp. Hold kameraet lidt tættere på ansigtet, end du normalt måske gør. Den strakte arm er ikke nødvendigvis vejen frem. Og prøv ikke at tage billedet "oppefra" med en vinkel. Naturligt og direkte lys er din bedste ven. Find det spot i dit hus med den bedste naturlige belysning. Det betyder meget for billedet. Hvis du er udenfor, skal du prøve at få lyset - solen eksempelvis - bag dig. Holliday foreslår, at man placerer sit hovede foran solen og dermed blokerer for den. Så får man nærmest også en glorie af lys. Vil du gerne vise eller skabe lidt former? Prøv at placere den ene hånd højt på hoften, bøj det ene knæ eller kryds benene. Det fremhæver kurver og giver en lidt mere dynamisk selfie. Ligger du ned og vil tage en selfie? Det er ikke nemt. Men i følge Buzzfeed og Holliday kan en pude placeret under hovedet hjælpe meget. Du kan prøve at skjule den, hvis det ikke skal virke opstillet - for eksempel under lagenet på din seng. Holliday foreslår også, at du holder telefonen med ring- og langefingeren bagved og pege- og lillefingeren foran. Og så tager billedet med tommelfingeren. Selfie i spejlet? Igen, naturligt lys! Stræb efter at have lys foran dig, så din front og dit ansigt bliver lyst op. Ellers kan det meget nemt blive meget mørkt. Sidst, men ikke mindst... Husk at have det sjovt! Selfies kan være en hurtig, men fantastisk selvtillidsbooster. Tænk ikke over, om folk synes, du ser fjollet ud - hvis du føler dig lækker, så giv dig selv det "klap" på skulderen!

Selfiekulturen lever stadig i bedste velgående. Jagten på de perfekte selvportrætter er utrættelig og smartphones har snart bedre kameraer på fronten end bagsiden.

Dette billede kaldes verdens første selfie
Dette billede kaldes verdens første selfie

Men man går stadig ofte med følelsen af, at ens ansigt i den hurtige selfie nærmere ligner en dåse flåede tomater på et gråt linoleumsgulv, end det veltrimmede, velcremede og velpolerede stykke krop, man vil blære sig med.

TV: Husker du pizzarotten fra New York? Glem den - her er selfierotten!
TV: Husker du pizzarotten fra New York? Glem den - her er selfierotten!

Men heldigvis er der hjælp at få. Plus size-modellen Tess Holliday har været forbi Buzzfeed for at hjælpe med at tage gode selfies. Og det er blevet til syv råd, som du med fordel kan indkorporere i din daglige selvpromoveringsrutine

LÆS OGSÅ: GUIDE: Danmarks næste topmodel lærer dig at tage den perfekte selfie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx