Af Ritzau - 16/08-16 11:26; Opdateret: 16/08-16 12:26

Psykisk syg tysker angriber togpassagerer i Østrig med knivPsykisk syg tysker angriber togpassagerer i Østrig med kniv

To personer meldes såret, efter at en mand har angrebet dem med en kniv på et østrigsk regionaltog tirsdag.

storybild

Den 60-årige mand bliver her ført væk af østrigsk politi efter at have såret to passagerer med en kniv om bord på et tog i det vestlige Østrig tirsdag morgen. (Billede: Scanpix/Dietmar Mathis)

En psykisk syg mand fra Tyskland har såret to personer alvorligt i et knivangreb på et regionaltog i det vestlige Østrig tirsdag. Det oplyser østrigsk politi, som samtidig udelukker en terrorhandling, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 60-årige mand var tirsdag morgen på vej fra byen Bregenz i delstaten Vorarberg, da han pludselig sprang op og stak en 19-årig mand i maven og ryggen med en kniv.

Angrebsmanden vendte sig derefter mod en 17-årig dreng og skar ham i halsen, oplyser politiet.

Episoden sluttede, da toget nåede en station, hvor to betjente pågreb manden efter kortvarig tumult.

Begge knivofre er ifølge politiet bragt til hospitalet.

- Manden har ikke en udenlandsk baggrund. Han er efter alt at dømme psykisk syg, og vi kan stort set udelukke en terrorhandling, siger polititalsmand Horst Spitzhofer til AFP.

Det er det andet angreb på et europæisk tog på få dage.

Lørdag gik en mand således til angreb med en kniv og brandbare væsker på et tog i Schweiz. Seks passagerer blev såret, og søndag døde den 27-årige formodede gerningsmand samt en kvinde, der blev hårdt såret under angrebet, af deres kvæstelser.

18. juli angreb en 17-årig dreng togpassagerer med en økse og en kniv i byen Würzburg i det sydlige Tyskland. Fem blev såret, heraf fire alvorligt. Den 17-årige dreng havde angiveligt svoret troskab til den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

I august sidste år åbnede en mand ild med en automatriffel i et tog mellem Amsterdam og Paris og sårede tre personer. Manden blev overmandet af tre unge amerikanere og efterfølgende anholdt, da toget standsede i Arras i det nordlige Frankrig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx