Af Sebastian Bjerring Jensen - 15/07-17 11:50

Trump vækker opsigt efter 'bizar' opførsel: 'Jeg har aldrig set noget lignende fra et voksent menneske'Trump vækker opsigt efter 'bizar' opførsel: 'Jeg har aldrig set noget lignende fra et voksent menneske'

29 sekunder.

Trump i nyt pinligt håndtryk - det varer 25 sekunder

Det er ti sekunder længere end den tid, det tager OL-legenden Usain Bolt at tilbagelægge 200 meter på atletikbanen. Ikke desto mindre er det også længden af det håndtryk, som Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og USA's præsident, Donald Trump, torsdag gav hinanden.

De fleste vil mene, at det er et særdeles langt håndtryk, men det er ikke første gang, vi ser det, når Donald Trump møder andre statsledere i verden. I marts mødte Trump nemlig også Macron, og her vakte et langt håndtryk også opmærksomhed. Også da den amerikanske præsident mødte Japans premierminister, Shinzo Abe, blev håndtrykket, der kan ses herunder, nøje diskuteret:

Den amerikanske præsident er kendt for sit karakteristiske håndtryk, hvor han ofte holder fast i adskillige sekunder, men også har en tendens til at hive modparten ind til sig i mere hårde ryk. En tendens, som man også kan spotte i torsdagens håndtryk med Macron.

Et meget mærkværdigt håndtryk, mener kropssprogsekspert Patti Wood. Til Independent kalder hun torsdagens håndtryk for »bizart« og gør det klart, at hun sjældent har set noget lignende:

»Jeg har forsket i håndtryk i mange år, og jeg har aldrig set dette håndtryk med så hårdt et greb og pludselige ryk i et voksen til voksen-møde,« siger Patti Wood.

Derudover understreger kropssprogseksperten også, at der er en helt særlig grund til, at Trump praktiserer de specielle håndtryk:

»Selvom det er ham, der starter håndtrykket, så kommer hans behov for at være overlegen og i kontrol til syne,« siger Patti Wood.

vurderer det som en måde at tage kontrol og vise overlegenhed på, når Trump måned efter måned disker op med de omdiskuterede håndtryk.

Ud over længden af håndtrykket mellem Macron og Trump torsdag, har flere også kommenteret, at den amerikanske præsident på et tidspunkt, mens han stadig giver Macron hånden, også tager hånden på den franske førstedame, Brigitte Macron. Det betyder altså, at han på et tidspunkt står og holder ægteparret i hver sin hånd, hvilket flere har moret sig over. Situationen kan ses herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Millioner på spil: Kreditorer jagter...
bt.dk
Dansk supermarkedskæmpe sender...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx