Af Marc Nicholas Thygesen - 08/04-15 14:15; Opdateret: 08/04-15 14:51

Tyve stjæler smykker og kontanter for milliarder i LondonTyve stjæler smykker og kontanter for milliarder i London

Londons finanskvarter er rystet af et tyveri i pengeboks-central, hvor tyve slap væk med kæmpemæssigt beløb.

storybild

(Billede: Dominic Lipinski)

Britisk politi jager en bande, som i påsken brød ind i en række sikkerhedsbokse i et større smykkekvarter i Londons økonomiske centrum.

Gerningsmændene forsvandt både med kontanter og smykker for et svimlende beløb, der får lokale medier til at tale om det største kup i landet nogensinde.

Anklage: Politimand stjal 2000 kroner fra død mands pung
Anklage: Politimand stjal 2000 kroner fra død mands pung

Politiet i den britiske hovedstad siger, at tyvene anvendte tungt skærebrænderudstyr til at bryde ind boksene i værdidepotet Hatton Garden Safety Deposit Ltd, hvor mellem 60 og 70 sikkerhedsbokse blev brudt op.

Ifølge tabloidavisen The Sun menes tyvene at have skaffet sig adgang til bygningen gennem en tunnel i en mur og en elevatorskakt i påskens helligdage.

Røver stjal værdifulde fingerringe
Røver stjal værdifulde fingerringe

Hatton Garden huser næsten 300 juvelerer, guldsmede og smykkeforretninger samt 50 forretninger. De var alle lukkede i helligdagene.

- Tyvene trængte ned til boksafdelingen og smadrede sig vej frem, siger unavngivne kilder til The Sun.

Politiet har ikke oplyst detaljer om, hvad der er blevet stjålet, men The Sun skriver, at tyvene måske slap væk med 200 millioner pund (over to milliarder kroner) - et beløb, som langt overstiger, hvad der er stjålet ved andre opsigtvækkende kup i landets historie.

- Røveri i et af de største værdidepoter i Hatton Garden i påskeweekenden. Tabet er enormt, skriver smykkespecialisten Thelma West på sin Twitterprofil.

TV: Her møder Ronaldo jr. sit idol til Ballon d'Or - og det er IKKE hans far
TV: Her møder Ronaldo jr. sit idol til Ballon d'Or - og det er IKKE hans far

Hun tilføjer, at mange juvelerer og guldsmede efterlader hele deres beholdninger i pengeboksene i helligdagene.

Hatton Garden Safe Deposit Ltd blev grundlagt i 1954 og var et af Storbritanniens første selskaber, som tilbød opbevaring af værdier.

Politiets undersøgelser på stedet og afhøringer af alle ofrene kan tage flere døgn.

Den hidtidige rekord ved at kup i London var i 2006, da en Securitas valutacentral i Tonbridge i den sydøstlige del af byen blev udsat for røveri. Røverne slap væk med over 53 millioner pund i kontanter - omkring 544 millioner kroner.

I 2000 forhindrede det britiske politi et forsøg på at stjæle udstillede diamanter i London's Millennium Dome. Der var tale om diamanter til en værdi af mere end 3,5 milliarder kroner, og det kunne være blevet verdens mest indbringende røveri nogensinde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx