Af PETER ØLHOLM HANSSON - 14/05-17 20:38

Australsk far skal snart dø: Hans sidste mission rører hele verdenAustralsk far skal snart dø: Hans sidste mission rører hele verden

Og så har den danske Lego som et vigtigt element.

storybild

Australske Damien MacRae har ét sidste ønske. At få sin Lego-model i produktion.

Australske Damien MacRae er meget syg af kræft. Faktisk så syg, at han ikke har lang tid igen, siger lægerne. En passion for dansk Lego, som han deler med sin søn, har sendt den 42-årige mand ud på en sidste, afgørende mission.

For at holde smerterne på afstand, mens han gennemgår strålebehandling, leger Damien MacRae med Lego sammen med sin syvårige søn Aiden. For Damien MacRae fandt på et tidspunkt ud af, at han kunne blokere for smerterne ved at bygge rumskibe, borge og piratskibe med sønnen. Og så tænker han ikke lige så meget på den kræft, der har plaget ham i tre år.

Det begyndte med modermærkekræft i øret, og har siden spredt sig til lungerne og hjernen, skriver britiske BBC.

»Desværre har mine læger sagt, at jeg har seks til 10 uger tilbage at leve i. Seks måneder vil være et mirakel,« skrev Damien MacRae på Facebook i sidste måned.

Mens de har leget med en masse Lego, har Damien MacRae og sønnen dog kigget langt efter en helt bestemt ting, de godt kunne tænke sig at bygge i Lego. For Aiden fandt på et tidspunkt ud af, at han gerne ville have en vaskeægte australsk strand. Og sådan en fandtes ikke i Lego, fandt faderen ud af.

Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte
Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte

Sønnens ønske skulle derefter vise sig at blive starten på en fælles og meget personlig rejse for far og søn.

På Legos såkaldte 'Ideas'-hjemmeside kan Lego-fans verden over nemlig lægge billeder og beskrivelser op af deres ideer til nye Lego-modeller. Den side opdagede faderen og sønnen og besluttede at lave en prototype på deres australske strandmiljø. Og noget tid senere blev 'Surf Rescue', som deres Lego-strand hedder, opfundet på gulvet i Aidens soveværelse.

Far og søn lagde derefter deres prototype op, og Damien McRae forklarede, at han havde 'et brændende ønske'. Nemlig at få det danskejede firma til at sende deres australske strand i produktion.

Derfra gik far og søn grundigt til værks. De brugte timer på at udvikle forskellige idéer og bestilte særlige Legoklodser hjem fra et firma i London. Men for at få Lego til at overveje at sende folks idéer i produktion, skal prototyperne opnå mindst 10.000 stemmer på Legos hjemmeside.

Den klarede Damien McRae og Aiden i april med stemmer fra hele verden. Og det betyder, at Lego nu vil overveje at gå videre med prototypen på den australske strand. Og den stolte far har aldrig set sin søn så begejstret:

Lego har milliarder til gode hos kunderne
Lego har milliarder til gode hos kunderne

»Bare at se ham danse og smile på grund af dette. Jeg har aldrig været mere stolt. Jeg har ikke set ham (Aiden, red) så lykkelig i lang tid,« siger Damien McRae til BBC.

De små livredder-legofigurer i deres prototype er i øvrigt opkaldt efter kendisser, der har haft forskellige typer af hudkræft. Blandt andre skuespillerne Nicole Kidman og Hugh Jackman. Og alle figurer bærer i øvrigt hatte og solcreme.

Derudover indeholder Lego-modellen blandt andet redningsbåd, livreddertårn, jetski og en lego-drone til at holde øje med hajer i 'vandet'.

Nu er det op til Lego at vurdere, om den australske strand skal sendes i produktion. Med Damien McRaes sygdom er det en kamp mod tiden for ham i forhold til at komme til at se den del af projektet lykkes.

Måske er der dog håb, for ifølge den australske avis Financial Review er Kjeld Kirk Kristiansen, hvis familie ejer Lego, 'personligt rørt' over Damien McRae og sønnens projekt.

Siden 2010 er 19 projekter fra Legos 'Ideas'-hjemmeside ifølge BBC sendt i produktion.

LÆS OGSÅ: Familier skal lege sig til læring i nyt Lego-hus

LÆS OGSÅ: Lego lancerer social netværks-app for børn

LÆS OGSÅ: Nu kan du få LEGO-mænd der er superhelte-kvinder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx