Af - 05/07-15 21:29

TV: Dansk F-16-video hyldes i udlandet: Minder om Top GunTV: Dansk F-16-video hyldes i udlandet: Minder om Top Gun

- Et dansk kampfly blærer sig med moderne Top Gun-færdigheder, lyder de rosende ord fra udlandet.

Der er grund til smil på læben, hvis man er en del af det danske luftvåben, som hyldes i store internationale medier som CNN og The Independent.

Forsvaret: F-16 spottede russisk militærfly nær Danmark
Forsvaret: F-16 spottede russisk militærfly nær Danmark

Årsagen er en video, som luftvåbnet selv har lagt ud, hvor man ser et dansk F-16 nedskyde en drone med utrolig præcision.

- Et dansk kampfly blærer sig med moderne Top Gun-færdigheder ved at nedskyde en drone med spektakulær nøjagtighed, lyder det hos CNET, der ligesom russiske Gazeta også har vist videoen.

TV: Se flyet der kan stå stille i luften
TV: Se flyet der kan stå stille i luften

Videoen er produceret af det danske forsvar og viser en øvelse over Nordsøen, hvor der anvendes skarp ammunition mod droner og flares. Videoen blev lagt på YouTube den 30. juni, men denne form for øvelse har været normal praksis for Forsvaret i årevis, forklarer presseofficer i Forsvarskommandoen Torben Kjeldsen.

- Der er ikke noget nyt i den. På vores YouTube-kanal er det noget, der er lagt ud med jævne mellemrum, når der har været de her skarpskydnings-øvelser, så hvorfor den lige fænger nu, ved jeg ikke. Om videoen er så meget bedre, end de plejer at være, ved jeg ikke, siger han til jyllands-posten.dk og fortsætter:

- Det er en årligt tilbagevendende øvelse, for at piloterne kan holde deres status. Det er en del af deres træningsprogram, at de skal skyde med skarpt, siger Torben Kjeldsen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx