Af Maria Christine Madsen - 08/09-17 12:35

Kraftigt jordskælv rammer Mexico: Hotel kollapset og delt i toKraftigt jordskælv rammer Mexico: Hotel kollapset og delt i to

Et kraftigt jordskælv, der er målt til en styrke på 8,2 på skalaen, har fredag morgen dansk tid ramt det sydlige Mexico. Mindst fem personer meldes døde. Blandt dem skulle to være børn.

Jordskælv rammer Mexico

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Man frygter, at tsunamier kan ramme flere steder som følge af jordskælvet. Blandt andet er kyster langs Mexico, Guatemala, Nicaragua, Panama, Honduras og Ecuador blevet advaret som risikoen for tsunamier.

Opholder du dig i Mexico, og oplevede du jordskælvet? Så kontakt os gerne på 1929@bt.dk

»Tsunami-bølger på mere end tre meter er mulige langs Mexicos kyst,« oplyste Pacific Tsunami Warning Centre tidligere fredag og forklarede, at de mulige tsunami-bølger forventes at være mindre i de andre lande.

Omkring klokken 08:30 fredag morgen dansk tid forlød det, at de første bølger havde ramt kysten ved Mexico. Bølgerne skulle være målt til omkring 0,7 og 1 meter.

Mexicos præsident - Enrique Pena Nieto - fortæller ifølge AP, at jordskælvet er det kraftigste, der har ramt landet, i et århundrede.

I hovedstaden Mexico City, der er en af verdens største byer, kunne man også mærke jordskælvet, som rystede flere bygninger og huse. Et vidne fortæller til Reuters, at flere folk flygtede ud af deres huse og ude på gaden, efter rystelserne begyndte at kunne mærkes.

»Jeg har aldrig været et sted, hvor jorden har bevæget sig så meget. Til at begynde med grinte jeg, men da strømmen gik, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg falder nærmest,« siger vidnet Luis Carlos Briceno til Reuters.

Myndighederne i delstaten Oaxaca fortæller ifølge AP, at et hotel er styrtet sammen i byen Matias Romero. Facaden på hotellet Anel er kollapset, mens selve hotellet er splittet i to, oplyses det.

Ingen skulle dog have mistet livet, da det skete.

Jordskælvet ramte omkring 119 kilometer syd for kysten i staten Chiapas i den sydøstlige del af Mexico. Det er også i det område, flere personer er blevet bekræftet døde.

Blandt de døde er to børn, som har mistet livet i staten Tabasco, der ligger nord for Chiapas, skriver AP.

Jordskælvet brød ud i 35 kilometers dybde. I begyndelsen forlød det, at det havde en styrke på 8, men det er efterfølgende opgraderet til 8,2.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx