Af - 13/04-15 16:12

Forskere: Så godt bliver fremtidens kondomForskere: Så godt bliver fremtidens kondom

Australske forskere er i fuld gang med at udvikle et nyt kondom, der skal få folk til at blive bedre til at bruge beskyttelse.

Det skal være slut med undskyldninger for at lade kondomet ligge i skuffen, når der skal dyrkes lagengymnastik. I hvert fald hvis det står til en gruppe australske forskere.

På universitetet i Wollongong er de i gang med at udvikle et nyt kondom, og de påstår, at det kan føles endnu bedre at have det på frem for ikke at bruge noget. Det skriver The Independent.

- Hvis du laver kondomerne så behagelige, at man ikke kan vente med at få dem på, så vil folk gerne bruge dem, og vi kan forhåbentligt stoppe spredningen af kønssygdomme, siger Robert Gorkin, der er førende forsker i projektet.

DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'
DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'

Samme holdning har de også i verdens største humanitære organisation, 'Bill and Melinda Gates Foundation'. Den har givet 700.000 kroner til projektet på det grundlag, at forskerne arbejder på at få folk til at bruge kondomer.

'Det kan medføre betydelige fordele for den globale sundhed, både med hensyn til at reducere forekomsten af ​​uplanlagte graviditeter og forebyggelse af smitte med HIV og andre seksuelt overførte sygdomme', lyder begrundelsen fra organisationen.

Kondomerne bliver lavet af hydrogel, der skulle have en stor fordel i forhold til latex, som normalt bruges til at fremstille dem. Ifølge Robert Gorkin kan man tilføje forskellige egenskaber til materialet.

Flere danskere får gonorré igen og igen
Flere danskere får gonorré igen og igen

Derfor skulle kondomet blandt andet give en dosis viagra til brugeren og reagerer på stimulering. I første omgang skulle man dog lige finde ud af, om det overhovedet kunne bruges til kondomer.

- Vi havde en idé om, at det her nye materiale ville have de samme egenskaber som gummi, men samtidig også give en bedre følelse. Men vi var ikke sikre på, om man rent faktisk kunne bruge det til kondomer, siger Robert Gorkin.

Projektet har været i gang i ni måneder, og nogle af de næste udfordringer bliver blandt andet at teste, om det så rent faktisk også føles bedre end alt andet.


LÆS OGSÅ: TV: Da denne hund begyndte at tale gik Simon Cowell i chok og publikum amok

LÆS OGSÅ: TV: Madonna snaver Drake - se hans reaktion her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx