Af - 20/01-16 21:39; Opdateret: 20/01-16 21:56

Så mange Facebook-venner er 'for mange'Så mange Facebook-venner er 'for mange'

Der er et maksimum på, hvor mange venner vi kan have på samme tid - og det samme antal gør sig gældende på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Måske er én af dine mange Facebook-venner en af disse typer!

På Facebook har vi mulighed for at danne et kæmpe netværk med flere tusinde venner. Men ligesom i den virkelige verden, hvor vi kun kan have omkring 150 personlige venner, gør det samme sig gældende på Facebook.

Det skriver den britiske antropolog Robin Dunbar i en ny rapport offentliggjort i Royal Society Open Science.

Det er den anerkendte professor og antropolog, der tidligere har undersøgt, hvor mange personlige venner man kan have og forholde sig til i normale sociale netværk. Det tal ligger altså på omkring 150 og er også kendt som Dunbar-tallet. Han har nu undersøgt, om man kan have flere med internettets nye muligheder - men det kan man ikke.

- Der er nogen fleksibilitet måske, men det er ikke meget. Og det afhænger af, hvor svagt eller stærkt du il have dine venskaber skal være, siger professoren til ABC News.

Lad os få det afgjort: Har pizzamanden bukser på eller ej?
Lad os få det afgjort: Har pizzamanden bukser på eller ej?

Venner-begrænsninger
Ifølge Robin Dunbar er der forskellige begrænsninger for, hvor meget vi kan investere i vores venner. Tror man på antropologens tal, har vi i gennemsnit fem 'bedste venner', 15 'nære venner', 50 gode venner, 150 venner, 500 bekendte og 1.500 mennesker, vi genkender.

- Det skal forstås som, at vi hver har en begrænset mængde social kapital, og vi kan vælge at investere det lidt i nogle mennesker og meget i andre. Men vi kan ikke overgå disse begrænsninger, siger antropologen og fortsætter:

- Folk kan godt have 500 eller måske 1000 venner på Facebook, men det eneste, de gør, er at inkludere folk, som de normalt bare ville kalde 'bekendte' eller folk, som de ville genkende, men ikke kender særlig godt.


LÆS OGSÅ: Sindssyg udvises for trusler om terror

LÆS OGSÅ: Morten Resen stopper på Go' Morgen Danmark

LÆS OGSÅ: Hun drak energidrik hver dag: Sådan ødelagde det hendes liv

LÆS OGSÅ: Tiltalt for sex med retarderet nægter voldtægt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx