Af Ritzau - 25/01-17 19:33; Opdateret: 25/01-17 20:44

Dansk kok på 10.-plads erkender hård modstand ved kokke-VMDansk kok på 10.-plads erkender hård modstand ved kokke-VM

Hovedprisen ved Bocuse d'Or gik til USA, mens det danske hold med Morten Falk i spidsen blev nummer 10.

storybild

USA vandt det uofficielle VM for konkurrencekokke i Frankrig. Norge blev nummer to, og Island fik tredjepladsen. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Jean-philippe Ksiazek)

Den danske køkkenchef Morten Falk blev nummer 10 ved Bocuse d'Or - det uofficielle VM for konkurrencekokke - i Frankrig.

USA vandt konkurrencen foran Norge, som tidligere har vundet fem gange. Islands hold vandt bronzemedaljerne.

- Konkurrencen var ekstremt hård i år. Jeg må konstatere, at jeg var oppe imod nogle meget dygtige kokke. Jeg havde selvfølgelig håbet på et bedre resultat, siger Morten Falk.

Han roser sit hold, og den indsats der blev leveret ved konkurrencen i Lyon.

Køkkenchefen beskriver det specielle stemning med høje jubelbrøl og skrig lidt som en håndboldkamp.

Morten Falk arbejder til daglig som køkkenchef på Kadeau, der har restauranter både i København og på Bornholm.

Ved Bocuse d'Or Europe sidste år blev danskeren også nummer 10. Dengang mistede han point på at smide en for stor del af råvarerne væk.

Rasmus Kofoed, som er medejer af restauranten Geranium, der sidste år fik tre michelinstjerner, vandt kokke-VM i 2013. Han er den eneste danske kok, som har vundet VM-udgaven af Bocuse d'Or.

Kofoed har også fået både sølv og bronze i konkurrencen.

Desuden har Jens Peter Kolbeck og Jeppe Foldager, som i år var Morten Falks coach, vundet sølv.

Der bliver uddelt mange mindre priser ved Bocuse d'Or. Danmark fik ingen af disse i år.

Deltagerne skulle levere to serveringer for dommerne.

Prisen for bedste grøntsagsret gik til værtslandet Frankrig, og prisen for bedste kødret - kylling og hummer – gik til Ungarn.

Morten Falk benyttede bornholmsk sennep i flere af sine retter. En af grøntsagsretterne var "bagt rødbede med bornholmske sennepskorn".

En af kødretterne var hummerpølse med sennepskorn fra Bornholm ”en vessie". Desuden lavede han flere ting med trøfler. Blandt andet indmadsmousse på toast marmoreret med sorte trøfler.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx