Af Ritzau - 19/07-16 10:39; Opdateret: 19/07-16 12:37

IS hævder at stå bag 17-årigs angreb med økse i tysk togIS hævder at stå bag 17-årigs angreb med økse i tysk tog

Intet peger dog på forbindelse mellem den militante gruppe og den 17-årige afghanske dreng, siger minister.

storybild

Islamisk Stat hævder, at gruppen står bag angrebet i det tyske regionaltog. Gruppen tog ligeledes skylden for angrebet i Nice, omend efterforskerne stadig ikke har kunnet finde nogen forbindelse. (Billede: Reuters/Kai Pfaffenbach)

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at den unge afghanske flygtningedreng, der mandag aften angreb togpassagerer med en økse i Tyskland, var en af gruppens krigere.

Det skriver nyhedsbureauet Amaq, der er tilknyttet IS, ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

- Gerningsmanden bag knivangrebet i Tyskland var en af krigerne fra Islamisk Stat. Han udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter de lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat, lyder det.

Tirsdag middag siger delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, at der ikke er tegn på en forbindelse mellem den militante gruppe og den 17-årige dreng.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige angreb flere passagerer med en økse og en kniv og sårede fire alvorligt.

Det lykkedes nogle passagerer at alarmere togpersonalet, som tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Drengen blev skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at flygte fra stedet.

Tirsdag morgen fortalte Joachim Herrmann til det tyske medie ZDF, at efterforskere havde fundet et håndtegnet Islamisk Stat-flag på den 17-åriges værelse.

Et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst på arabisk, red.).

Men ifølge myndighederne handlede han på egen hånd.

Islamisk Stat har også taget skylden for angrebet i Nice, hvor tuneseren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel pløjede en lastbil ind i en stor menneskemængde på strandpromenaden i byen og dræbte 84 mennesker.

Det skete i en erklæring, som ligner den, der er kommet efter angrebet i det tyske regionaltog:

- Han (Mohamed Lahouaiej-Bouhlel) udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Mandag sagde den franske indenrigsminister, at efterforskerne fortsat ikke har kunnet finde nogen forbindelse mellem Mohamed Lahouaiej-Bouhlel og Islamisk Stat.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx