Af Maria Christine Madsen - 08/12-17 07:44; Opdateret: 08/12-17 08:12

Hun blev stjålet som spæd: Nu har hun fået et opkald, der har afsløret en grufuld fortidHun blev stjålet som spæd: Nu har hun fået et opkald, der har afsløret en grufuld fortid

Hun var næsten lige kommet til verden, da hun blev taget fra sin mor. Først nu - fyrre år senere - er hun endelig blevet genforenet med sin biologiske familie.

storybild

I fyrre år troede Adriana (tv.), at hendes adoptivforældre var hendes biologiske forældre. Nu har hun fundet frem til den sande historie. (Billede: BERNARDINO AVILA)

Den argentinske kvinde Adriana, som ikke ønsker sit efternavn offentliggjort, opdagede først den rigtige historie om sine spæde dage, da den kvinde, hun troede var hendes mor, døde tidligere i år.

Det skriver BBC.

Efter 'moderens' død fortalte en ven af familien, at Adriana var blevet adopteret. Hun begyndte derefter at undersøge, om hun kunne være et af de flere hundrede børn, der blev født af politisk aktive forældre, der 'forsvandt' eller blev dræbt under Argentinas brutale militærdiktatur fra 1976 til 1983.

Peters bror døde under mystiske omstændigheder: Nu har et Facebook-billede ændret alt
Peters bror døde under mystiske omstændigheder: Nu har et Facebook-billede ændret alt

Foruroligende angreb: 24 personer har fået hjerneskader af mystiske lyde
Foruroligende angreb: 24 personer har fået hjerneskader af mystiske lyde

Hun opsøgte organisationen Abuelas de Plaza de Mayo (Bedstemødre fra Plaza de Mayo, red.), der opstod, da en gruppe af bedstemødre i slutningen af 70'erne forenedes i eftersøgningen af deres børnebørn. Samarbejdet har efterfølgende ført til, at 125 af børnene er blevet forenet med deres biologiske familie.

Til at begynde med førte undersøgelsen ikke til noget. Den dna-test, hun havde taget, viste efter fire måneder ikke noget resultat.

»Jeg begyndte at tro, at jeg var blevet efterladt, givet væk, solgt, at mine forældre ikke ønskede at have mig,« sagde 40-årige Adriana på en pressekonference tirsdag.

Adriana ses her med Estela de Carlotto, der er formand for organisationen Abuelas de Plaza de Mayo (Grandmothers of Plaza de Mayo). I baggrunden bliver der holdt billeder af Adrianas biologiske forældre. (Billede: BERNARDINO AVILA)

Men i mandags fik hun det længe ventede opkald fra National Commission for the Right to Identity (CONADI). Hun blev dermed barn nummer 126, som Abuelas de Plaza de Mayo har ført sammen med sin familie.

Det vidste sig, at hun var datter af Violeta Ortolani og Edgardo Garnier.

De to havde mødt hinanden, da de studerede til at blive ingeniører i La Plata, hvor de også begge var aktive i en venstre-orienteret studentergruppe. 23-årige Violeta Ortolani blev ifølge BBC taget til fange af det argentinske militær i december 1976, da hun var gravid i ottende måned. Adriana blev født i fangenskab efter nytåret.

En måned senere blev 21-årige Edgardo Garnier anholdt, mens han ledte efter sin kæreste og sit barn.

Ingen så nogensinde Violeta eller Edgardo igen. De blev to af de omkring 30.000, der 'forsvandt' eller blev dræbt under militærdiktaturet, der regerede frem til 1983 og forfulgte politiske modstandere, der kæmpede mod militærregeringen, på tværs af landegrænser. Den politiske klapjagt fik døbt 'Den Beskidte Krig', fordi man forsøgte at fjerne alle spor efter de døde.

Mystisk forvandling: Derfor er disse ferie-øer pludselig blevet brune
Mystisk forvandling: Derfor er disse ferie-øer pludselig blevet brune

Stine Kronborgs nye liv: Har taget en pludselig og drastisk beslutning
Stine Kronborgs nye liv: Har taget en pludselig og drastisk beslutning

Edgardo Garniers mor gav aldrig op med at lede efter sit forsvundne barnebarn. Nu er de to blevet genforenet, og de har ifølge Adriana allerede talt i telefon sammen.

»Hun er meget smuk, både indvendig og udvendig. Hun er sådan en stor personlighed,« sagde Adriana på pressemødet tirsdag og sluttede:

»Kærlighed er stærkere end had. Altid.«

Forleden blev 29 argentinske ekssoldater idømt livstid for drab under militærregimet. Det kan du læse mere om HER.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Bendtner forstår det ikke: ‘Det er...
bt.dk
Mytedræber: Hjælper udstrækning efter...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx