Af Ritzau - 25/09-16 02:15; Opdateret: 25/09-16 04:22

Politivideo viser fatal nedskydning af sort mand i CharlottePolitivideo viser fatal nedskydning af sort mand i Charlotte

På videoen ser man manden, der stiger ud af sin bil og bevæger sig baglæns mod kameraet, før han bliver skudt.

storybild

Efter massivt pres fra offentligheden har politiet i Charlotte nu frigivet videooptagelserne af drabet på Keith Scott. (Billede: Reuters/Handout)

Politiet i Charlotte i delstaten North Carolina har offentliggjort politiets egne videooptagelser af drabet på den 43-årige sorte amerikaner Keith Scott.

Det skriver flere amerikanske medier, der er i besiddelse af de to optagelser fra henholdsvis et kamera i forruden af en politibil samt et kamera monteret på en betjent.

Keith Scott blev skudt og dræbt af politiet i Charlotte i tirsdags.

Videooptagelserne viser den 43-årige mand, der stiger ud af sin bil og bevæger sig baglæns mod kameraet, før han bliver skudt. Betjentene råber, at han skal smide sit våben. Det er dog ikke muligt at se, hvorvidt han er bevæbnet eller ej.

Mens politiet hele tiden har fastholdt, at Keith Scott var bevæbnet, har den dræbtes familie hævdet det modsatte.

På et pressemøde lørdag fortalte politichef i Charlotte Kerr Putney, at der ikke herskede nogen tvivl om, at Keith Scott var i besiddelse af en pistol, da han blev skudt og dræbt.

Ifølge politichefen er videooptagelserne i sig selv ikke tilstrækkeligt bevis for, at Keith Scott holdt en pistol, da han blev dræbt. Men det er det samlede bevismateriale derimod.

- Der er ingen definitive visuelle beviser for, at han havde en pistol i hånden.

- Men der er overbevisende dokumentation for, at når man lægger alle brikkerne sammen, så understøtter det, at han havde, siger Kerr Putney lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sker med henvisning til blandt andet fysiske beviser og vidneudsagn.

Ud over videooptagelserne har politiet offentliggjort billeder af et våben, et ankelhylster til en pistol samt en joint, som ifølge politiet tilhørte Keith Scott.

Drabet på Keith Scott, der var far til syv, har ført til optøjer i Charlotte og voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx