Af - 24/10-14 08:10

Hjerteskærende billeder: Dræbt soldats hunde venter på deres ejerHjerteskærende billeder: Dræbt soldats hunde venter på deres ejer

Den soldat, der onsdag blev dræbt af en terrorist i canadiske Ottawa, var enlig far og tog sig i sin fritid af dyr i nød.

Bildstrecke im Grossformat »

Onsdag blev den 24-årige canadiske soldat Nathan Cirillo dræbt af en formodet islamisk terrorist, mens han holdt vagt ved et krigsmonument tæt på parlamentet i hovedstaden Ottawa.

Canadas premierminister: Vi intimideres ikke af angreb
Canadas premierminister: Vi intimideres ikke af angreb

Den unge soldat var enlig far til en søn på blot seks år, og som om situationen ikke er hjerteskærende nok i forvejen, får en ny række billeder af soldatens hjem det tragiske mord til at virke endnu mere sørgeligt.

24-årige Nathan Cirillo var nemlig kendt som en stor dyreelsker, der ikke var bleg for at tage dyr i nød ind i sit hjem og give dem en bedre tilværelse.

Canadisk parlament lukket af efter skud: Soldat såret
Canadisk parlament lukket af efter skud: Soldat såret

Således var hans Instagram-profilet proppet med billeder af både katte og hunde, og venner af soldaten fortæller til canadiske medier, at Nathan Cirillo senest havde fundet en hjælpeløs hundehvalp, som han havde taget til sig og givet et nyt hjem.


Nu viser en række hjerteskærende billeder fra soldatens hus i Hamilton, hvordan soldatens to hunde tålmodigt stikker hovedet frem under havelågen, mens de venter på at blive genforenet med deres ejer.

Ekspert: Truslen fra terrorister i Danmark vil vokse
Ekspert: Truslen fra terrorister i Danmark vil vokse

Billederne giver associationer til den kendte historie om den japanske hund Hachiko, der hver dag i ni år trofast ventede på sin afdøde ejer ved en jernbanestation, hvor de to plejede at mødes, når ejeren kom hjem fra arbejde.

Den historie er flere gange blevet filmatiseret – senest med Richard Gere i hovedrollen i en film fra 2009.

Det canadiske parlament holdt i går et minuts stilhed efter angrebet, der kostede Nathan Cirillo livet. Gerningsmanden blev selv dræbt under en ildkamp med canadisk politi.

Se billederne øverst i galleriet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx