Af - 13/05-15 22:25

TV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stofferTV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stoffer

Ved at teste unge menneskers ecstasy vil den amerikanske organisation DanceSafe advare mod endnu farligere stoffer.

Animal New York tog med organisationen DanceSafe til en fest, hvor de tester folks ecstasy for at advare mod farlige stoffer. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Normalt vil sundhedskampagner gå ud og fraråde folk, at de tager stoffer. Men sådan er det ikke hos DanceSafe.

Den amerikanske organisation kæmper for et sundt og sikkert natteliv i USA, men på nogle punkter griber de det lidt anderledes an. De prøver blandt andet at udbrede viden om narkotika ved at teste folks stoffer - frem for at konfiskere det.

I videoen øverst har Animal New York fået lov til at tage med organisationen til en undergrundsfest, og her tester de gæsternes ecstasy. DanceSafe største bekymring er ikke det ulovlige stof, men at folk har fået fat i blanding af kopiprodukter, der kan være endnu farligere og mere skadelige.

- De, vi oplever som den største dræber, er komplikationer fra at indtage et ukendt stof med en ukendt styrke i større doser, end man normalt kan holde til, fortæller Kellye Greene, der leder DanceSafe's New York-afdeling, i videoen.

Svensk politi med kreativ GUIDE: Sådan klager du over dit narko
Svensk politi med kreativ GUIDE: Sådan klager du over dit narko

BLOG: DFs unge håb -Grænsekontrol NU!
BLOG: DFs unge håb -Grænsekontrol NU!

Hun oplever, at meget af det narkotika, der bliver solgt på gadeplan, slet ikke er det, som køberne tror, men i stedet produkter med andre og endnu farligere stoffer i.

- Jeg vil helt sikkert sige, at en god tredjedel af det ecstasy, vi får kigget på, viser sig at være noget andet, eller i hvert fald ecstasy med andre stoffer i, siger Kellye Greene, der selv har set folk dø af de farlige blandinger.

DanceSafe's måde at bekæmpe eller i hvert fald forsøge at nedbringe antallet af stofmisbrugere møder dog modstand. Mange arrangører vil nemlig ikke have besøg af organisationen

De er bange for, at det kan misforstås som reklame, der vil fremme stoffer, og det er ulovligt. Derfor må DanceSafe indtil videre nøjes med at gøre det til undergrundsevents som den i videoen.

Rapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulver
Rapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulver

I Danmark har der også været kontroversielle kampagner, hvor grænsen mellem at opfordre til stoffer og advare imod dem er blevet udfordret. Psykiatrifonden stod i 2013 bag 'Styr på stoffer', hvis formål var at gøre unge klogere på rusmidlerne.

'Vær sikker på du ved hvad du laver' lød sloganet, som kom sammen med billeder af unge, der er ved at putte piller i næsen eller sniffe kokainen ind i munden gennem et sugerør.

Dem kan du se her:

LÆS OGSÅ: Toldere konfiskerer langt mere syntetisk narko end tidligere

LÆS OGSÅ: TV: Genialt! Dreng tager brødrister med til 9. klasses afgangseksamen!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Kim Walls danske kæreste: Hun var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx