Af Ritzau - 19/04-17 13:20; Opdateret: 19/04-17 14:59

EU: To prestigefulde agenturer skal placeres i unionenEU: To prestigefulde agenturer skal placeres i unionen

EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse.

storybild

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) og Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan ikke blive i den britiske hovedstad, London, efter brexit, siger EU-Kommissionens talsmand Margaritis Schinas. (Billede: Free/Colourbox)

Storbritannien ønsker, at den fremtidige placering af to af EU's vigtigste agenturer bliver en del af de kommende brexit-forhandlinger.

Men Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) og Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan ikke blive i den britiske hovedstad, London, efter brexit, siger EU-Kommissionens talsmand Margaritis Schinas.

De to EU-agenturer skal være placeret på EU's territorium, lyder det.

Mange lande kæmper om at blive nyt værtsland for EMA, som har til opgave at godkende nye lægemidler i EU og at holde øje med det europæiske marked for lægemidler.

København spås til at være med i opløbet om EMA sammen med Amsterdam og Milano.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at det vil være naturligt at placere lægemiddelagenturet, der har omkring 900 ansatte, i København.

- København er det tredje største center for medicinalbranchen i Europa lige efter Basel i Schweiz og Cambridge i England.

- Det er fuldstændig naturligt, at man placerer et lægemiddelagentur et sted, hvor der i forvejen er meget industri og viden.

- Det gør, at det er muligt at rekruttere medarbejdere. Det gør også, at man er i et land med rigtigt stor forskning i lægemidler, siger regionrådsformanden.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) talte i februar også for, at man placerer agenturet i København. Han lagde dog også vægt på, at det ikke vil blive helt let at få det til Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er hård, men jeg er overbevist om, at det vil være en gevinst for både Danmark, EMA og EU at placere lægemiddelagenturet i København, sagde han i en pressemeddelelse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Strippere til begravelser er helt...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx