Af - 02/07-14 11:12

Fire mænd kan være nøglen til Maddies skæbneFire mænd kan være nøglen til Maddies skæbne

Treårige Madeleine McCann forsvandt i Portugal i 2007, men håbet at få klarhed over hendes skæbne er ikke forduftet.

storybild

Madeleine McCann, som hun så ud, da hun forsvandt for syv år siden. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Portugisisk politi begyndte i går afhøringen af fire mænd, som britiske Scotland Yard mener kan hjælpe i opklaringen af Madeleine McCanns forsvinden for syv år siden i Praia da Luz, Portugal.

Kilder tæt på sagen har ifølge The Guardian identificeret den ene af mændene som den 29-årige russiskfødte IT-ingeniør Sergey Malinka.

Russerens advokater bekræfter, at han mødte ind på politistationen tirsdag morgen, hvor han medvirkede i en afhøring der var 'kompliceret' og som sandsynligvis 'vil fortsætte onsdag'.

Politiet dna-tester nye spor i Madeleine-sagen
Politiet dna-tester nye spor i Madeleine-sagen

Fragtet ind i politibil
Malinka, der har boet i Portugal tilstrækkeligt længe til at få portugisisk statsborgerskab, blev for syv år siden afhørt som vidne af portugisisk politi, men han var aldrig mistænkt i sagen.

De tre andre afhørte er alle portugisiske statsborgere. Ifølge The Guardian blev én af dem set forlade politistationen med to betjente, der fragtede ham ind i en politibil. De to andre afhørte forlod stedet i private biler i selskab med deres advokater.

Robert Murat, der tidligere har været mistænkt i sagen, men siden er blevet renset, kender Malinka.

- Tilbage i 2007 var politiets afhøring af Sergey meget grundig og omhyggelig, så jeg kan ikke forstå, hvorfor han bliver afhørt igen, siger Murat, der beskriver russeren som en hårdtarbejdende flink fyr.

Her graver politiet efter Madeleine
Her graver politiet efter Madeleine

Håber stadig
Scotland Yard har ikke selv tilladelse til at stille de fire mænd spørgsmål i forbindelse med afhøringerne, men de er, ifølge det anerkendte britiske medie, til stede og kan bede de portugisiske betjente stille deres spørgsmål for dem.

Håbet om at få klarhed over den lille piges skæbne er altså endnu ikke opgivet. I juni begyndte betjente fra Scotland Yard at finkæmme området i Praia da Luz, hvor treårige Madeleine McCann forsvandt. Ved hjælp af særligt radarudstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog lykkedes det at finde tøjrester, som blev fundet under et tildækket hul. Tøjet er ved at blive undersøgt for DNA-spor, så det kan fastslås om tøjet har forbindelse til Madeleine.

- Der er blevet fundet 41 anormaliteter i området via undersøgelser fra luften og jorden, og disse skal undersøges fuldt ud. På dette tidspunkt er der ikke fundet beviser, der med sikkerhed kan relateres til Madeleine McCann, oplyste politiet dengang i en pressemeddelelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx