Af - 28/01-16 13:38

VILDT: Dette billede er IKKE manipuleretVILDT: Dette billede er IKKE manipuleret

Piloten Ian "Soapy" Watson har lavet en af historiens mest spektakulære nødlandinger.

Bildstrecke im Grossformat »

Her får du den ret fantastiske historie om den usandsynlige nødlanding, som kampflyet 'Sea Harrier ZA 176' på billedet foretog tilbage i maj 1983.

Den blev foretaget af den næsten nyuddannede pilot Ian "Soapy" Watson, som lettede på sin mission nummer 14 fra det britiske hangarskib HMS Illustious ud for Portugal.

Sammen med en anden og mere erfaren pilot i et andet fly, skulle han finde et fransk hangarskib som led i en militærøvelse i NATO-regi.

TV: Mand stikker sin hånd ind i et mørkt hul og får det KLAMMESTE med ud
TV: Mand stikker sin hånd ind i et mørkt hul og får det KLAMMESTE med ud

For bedst at simulere en krigssituation var alle radioer og radarer slukket på flyene. Og så er det svært - måske lidt for svært.

For efter Ian "Soapy" Watson forgæves havde forsøgt at finde det franske hangarskib, fløj han til det område, hvor han havde aftalt at mødes med sin makker.

Han tændte for alt flyets kommunikationsudstyr igen.

- Jeg brugte alt, hvad jeg havde i flyet, som kunne hjælpe mig. Jeg sendte et SOS-signal på radioen. Der skete ingenting, siger han til airspacemag.com.

Han var løbet tør for tid.

Han var langt fra kysten og havde kun få minutters brændstof tilbage i tankene, da han spottede et skib: Alraigo.

På fordækket af skibet stod nogle containere, som nogenlunde gjorde det ud for en landingsbane. Heldigvis var hans flytype helt specielt på den måde, at det kunne lande og lette horisontalt.

Så han satte kampflyet ned lige midt i lasten.

Det fik nu ikke skibets kaptajn til at afvige kursen. Han havde en last, der skulle afleveres. Så han informerede det engelsek militær om, at de kunne hente kampfly og Watson på Tenerife fire dage senere.

Skibet fik en klækkelig belønning, og piloten fik, ifølge ham selv, lidt en rød næse efter den store medieopmærksomhed, som fulgte, skriver airspacemag.com.

LÆS OGSÅ: Astronaut fanger smukt billede af historisk snestorm

LÆS OGSÅ: Brasilianerne flipper ud over dette billede - se hvorfor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx