15/11-15 08:24

Den første Paris-gerningsmand er blevet identificeretDen første Paris-gerningsmand er blevet identificeret

Franske medier har sat navn på en af de formodede gerningsmænd fra de blodige angreb i Frankrig.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Flere franske medier skriver tidligt søndag, at en af de formodede gerningsmænd bag Paris-angrebene er blevet identificeret som Ismail Omar Mostefai, en 29-årig franskmand fra Courcouronnes i den sydlige del af den franske hovedstad.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har efterforskere fundet frem til hans identitet via aftryk fra hans finger, der er blevet fundet blandt murbrokker på koncertstedet Le Bataclan, hvor mindst 89 mennesker fredag mistede livet.

Mostefai var angiveligt en af tre gerningsmænd, der sprængte sig selv i luften efter at have skudt vildt om sig i koncertsalen. I alt menes syv personer at have udført angrebene, der fandt sted flere steder i Paris.

To migranter efterlyses af politiet: Kom igennem Grækenland
To migranter efterlyses af politiet: Kom igennem Grækenland

Mostefai menes at have været kendt af myndighederne for at være "tæt på" radikal islam, men han skulle aldrig have været forbundet til terrorisme. Ifølge France 24 har Mostefai været i Syrien i nogle måneder mellem 2013 og 2014.

Både hans far og bror er tilbageholdt af politiet.

Tilbageholdelsen af familiemedlemmerne er sket lørdag, og politiet ransagede samtidig farens hjem, der ligger i den lille by Romilly-sur-Seine cirka 130 kilometer øst for Paris.

Også brorens hjem i Bondoufle er blevet ransaget.

Broren, der er 34 år, kontaktede selv politiet og blev efterfølgende kørt til afhøring.

Han siger til AFP, at han ikke har været i kontakt med sin lillebror i flere år.

- Det er en sindssyg ting, det er ren galskab. I går var jeg i Paris og så, hvordan det gik helt amok, siger broren på vej ind på politistationen til AFP.

TV: Smukt - Pianist spiller fredshymne efter terrorangreb
TV: Smukt - Pianist spiller fredshymne efter terrorangreb

Andre franske medier skriver desuden, at en kvinde er tilbageholdt af politiet.

Mostefais generalieblad viste inden angrebene kun domme for småkriminalitet begået mellem 2004 og 2010. Han har aldrig siddet bag tremmer.

Overblik: Terror rammer Paris
Overblik: Terror rammer Paris

Mindst 129 mennesker mistede livet i forbindelse med fredagens angreb i Paris.

Den ekstremistiske organisation Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx