Af - 06/03-16 11:26

Forskere opdager religiøse chimpanserForskere opdager religiøse chimpanser

Forskere har i Afrika observeret en gruppe chimpanser, der udfører ritualer, som, ifølge forskerne, kunne minde om religiøse ritualer.

Her kan man se én af de chimpanser, der udfører, hvad forskerne mener er et helligt ritual. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I Guinea, Vestafrika, har tyske forskere observeret chimpanser igang med at udføre, hvad forskerne selv kalder en form for hellige ritualer.

Det beskriver én af forskerne bag opdagelsen på den videnskabelige hjemmeside The Conversation.

LÆS OGSÅ: TV: Lær at tale chimpanse på 15 sekunder!

I studiet, som er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Nature, bliver det beskrevet, hvordan forskerne observerede op til flere forskellige flokke af chimpanser, der kastede sted på helt bestemte træer og samlede sten i selvsamme hule træstammer.

Alle chimpanserne i flokken gjorde præcis det samme op til flere gange uden nogen form for udbytte, og forskerne konkluderede blandt andet derfor, at det, de observerede, var en form for hellige ritualer.

LÆS OGSÅ: Klogt dyr: Chimpanse bygger stige og slipper ud

- Måske har vi fundet det første bevis på chimpanser, der laver en form for helligdom, skriver ph.d.-studerende Laura Kehoe fra Humboldt Universitetet i Berlin i en reportage om opdagelserne i Vestafrika på The Conversation.

Forskerne konkluderer i deres studie, at observationerne repræsenterer de første opdagelser af chimpanser, der bruger sten-værktøj til andet end at grave efter mad i naturen.

Derudover mener forskerne også, at optagelserne kan påvirke måden, som vi skal se på arkæologiske udgravninger af for eksempel stensamlinger.

LÆS OGSÅ: Rygende chimpanse sendt på afvænning

LÆS OGSÅ: Chimpanser straffer dem, der rager til sig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx