Af Niels Pedersen - 26/03-18 11:48

Besynderligt vejrfænomen: Orange sne daler ned over store dele af EuropaBesynderligt vejrfænomen: Orange sne daler ned over store dele af Europa

Det er ikke kun her i Danmark, foråret lader vente på sig. I det østlige Europa har det således sneet de sidste par dage. Det er ikke usædvanligt for årstiden, men det er farven på nedbøren derimod.

storybild

Den orange sne faldt blandt andet ved den russiske by Sotji.

For da sneen begyndte at lægge sig som en dyne over landskabet flere steder i Rusland, Bulgarien, Rumænien og andre lande i Østeuropa, bemærkede de lokale, at den ikke var hvid, men... orange.

Det skriver Independent.

Flere brugere har delt billeder af det besynderlige fænomen på de sociale medier. Blandt andre russiske Margarrita Alshina, som bor ved Sotji, hvor der blev afholdt Vinter-OL i 2014.

, ! , , - - , , . - , . , , - , . , , . # # # # #rosakhutor #yellowsnow #sandstorm

Et opslag delt af (@margarita_alshina) den

Men hvorfor i alverden er sneen pludselig blevet orange? Det er der, ifølge den britiske meteorolog Steven Keates, en logisk forklaring på. Det skyldes ganske enkelt, at sneen er blevet farvet orange af store mængder sand og støv.

»Der er blevet spredt en masse sand og støv, som stammer fra sandstorme i Nordafrika og Sahara. Når sandet bliver løftet op i de øvre lag af atmosfæren, kan det spredes over et meget stort område,« siger Steven Keates til Independent.

Sattelitbilleder fra Nasa viser således, at der er store store mængder sand og støv i atmosfæren, som har bevæget sig ind over og forbi Middelhavsområdet.

»Når det regner eller sner, kommer alt hvad der måtte være af sand eller støv i atmosfæren med ned,« siger Steven Keates.

Fænomenet er ikke nyt. I 2007 forårsagede en storm i Kasakhstan, at der faldt orange sne i Sibirien, efter at vinden havde revet store mængder af sand og støv med sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Politiet: 25-årige Alek kørte bevidst...
bt.dk
Teenage-pige voldtaget på efterskole
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx