Af Ritzau - 06/03-17 10:16; Opdateret: 06/03-17 19:15

Danmark afviser idé om et EU-forbud mod tyrkisk valgkampDanmark afviser idé om et EU-forbud mod tyrkisk valgkamp

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ser ikke behov for, at EU i fællesskab forbyder tyrkiske valgmøder.

storybild

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har beskyldt Tyskland for at bruge nazimetoder, efter at tyske myndigheder har forbudt flere valgmøder med deltagelse af tyrkiske ministre. (Arkivfoto). (Billede: Reuters/Murad Sezer)

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) afviser en idé fra Østrig om et EU-forbud mod tyrkisk valgkamp inden for EU eller om at have et nationalt princip om, at andre lande ikke kan føre valgkamp i Danmark.

Samuelsen mener heller ikke, at der umiddelbart er behov for at forfølge tanker fra DF og S om et forbud mod tyrkiske vælgermøder i Danmark.

- Jeg tror, at det ud fra et dansk perspektiv er sværere at sætte sådan nogle helt konkrete principper op, som man så bare skal følge hundrede procent.

- Jeg tror, at vi skal gøre det på en meget dansk måde, hvor vi kigger på den konkrete ansøgning i forhold til eventuelle vælgermøder, siger Samuelsen i forbindelse med mandagens EU-udenrigsministermøde i Bruxelles.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, beskyldte i weekenden Tyskland for at bruge nazimetoder. Det skete, efter at tyske myndigheder i sidste uge havde aflyst en række folkemøder med deltagelse af tyrkiske ministre.

Møderne skulle holdes forud for en folkeafstemning om en forfatningsændring i Tyrkiet til april. De er ifølge tyske myndigheder aflyst af sikkerhedsmæssige grunde.

Striden fik i weekenden Østrigs kansler, Christian Kern, til at foreslå et forbud mod tyrkiske valgmøder i hele EU. Kern begrundede forslaget med, at enkelte lande på den måde ikke kommer under pres fra Tyrkiet.

Den østrigske udenrigsminister, Sebastian Kurz, nedtoner mandag behovet for en fælles EU-holdning.

Men Kurz siger, at det skal stå helt klart, at Østrig ikke accepterer tyrkiske politikere i valgkamp i Østrig.

- Vi ønsker dybest set ikke, at andre lande trækker Østrig ind i deres valgkamp og dermed også importerer andre landes konflikter til os. Det vil altid være til skade for integrationen, siger Kurz ifølge det østrigske nyhedsbureau APA.

Anders Samuelsen ser ingen grund til at bringe EU på banen.

- Jeg tror, man skal vurdere det her fra land til land. Som jeg har forstået det, er det i høj grad et spørgsmål om sikkerhed, som gør, at man vurderer, som man gør i Tyskland.

- Det er tyskernes opgave at vurdere på det, og det er også vores opgave hjemme i Danmark at vurdere på det, når det kommer dertil, siger Samuelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx